• Medzinárodný turnaj vo volejbale a futbale

          • Do galérie Medzinárodný turnaj vo volejbale a futbale boli pridané fotografie.

            V dňoch 16. - 17. 12. 2017 sa uskutočnil medzinárodný turnaj krajín V4 vo volejbale dievčat a futbale chlapcov v kategórii U14. Vo volejbale sme hostili družstvá zo Senice, partnerského mesta Boskovice z Čiech a domáce VK Palas Levice. Vo futbale súťažili družstvá žiakov z Popradu, Zvolena, Zlatých Moraviec, domáceho FK Slovan Levice, maďarského Érdu a českých Boskovíc. Popri zápasoch boli pripravené ďalšie aktivity, napríklad pre chlapcov turnaj vo futboxe, ktorý sme videli v Leviciach prvýkrát, pre dievčatá volejbalové delo, kde si vyskúšali svoj postreh. Počas turnaja sa prediedla skupina futbalových freestylistov a tanečná skupina Unlimited z Levíc. Medzi najlepšími volejbalistkami sa umiestnila Senica, vo futbale Zlaté Moravce. Nebol však dôležitý víťaz, ale zmysel tohto stretnutia. Ďakujeme všetkým partnerom za početnú účasť a peknú reprezentáciu, ako aj podpore sponzorov a Ing. Štefana Mišáka, primátora mesta Levice.  

          • ŠKD v projekte - Deti deťom

          • Do galérie ŠKD v projekte - Deti deťom boli pridané fotografie.

            Už štvrtý rok v čase Vianoc ŠKD organizuje zbierku šatstva a hračiek pre deti. V Spojenej internátnej škole v Leviciach sme sa opäť stretli 18. 12. 2017 s deťmi a zamestnancami, ktorí si pripravili pre nás krátky program a pohostili nás horúcim čajom. Tento rok okrem šiestich vriec pomoci vo forme oblečenia a hračiek pribudol aj finančný príspevok rodičov vo výške 100 €. 

          • Christmas Jumper Day

          • Do galérie Christmas Jumper Day boli pridané fotografie.

            Výťažok zo dňa Christmas Jumper Day bude rozdelený na dve miesta. Naši žiaci podporia finančnou čiastkou útulok Levice OZ Šťastný Domov a neziskovú organizáciu Pod krídlami Dominiky. Ďakujeme za šancu pomáhať tým, ktorí sú odkázaní na pomoc druhých. 

          • Šaliansky Maťko

          • Do galérie Šaliansky Maťko boli pridané fotografie.

            Prednes slovenskej povesti prebehol v školskej knižnici. Súťažilo sa v troch kategóriách:

            I.kat. (2.-3. ročník)

            1. miesto - Michal Chovan (3.B)
            2. miesto - Thomas Wágner (2.A)
            3. miesto - Šimon Selieni (3.B)

            II.kat. (4.-5. ročník)

            1. miesto - Richard Langer(5.B)
            2. miesto - Ashley Kakarová (4.B)
            3. miesto - Sofia Malovičová (4.A)

            III.kat. (6.-7.roč.)

            1. miesto - Sarah Tóthová (7.B)
            2. miesto - Noemi Sasaiová (7.B)
            3. miesto - Viliam Ruman (6.B)

            Tí žiaci, ktorí sa umiestnili na prvých miestach, sa zúčastnili dňa 20.12.2017 na obvodnom kole, kde nás úspešne reprezentoval Michal Chovan (2.miesto) a postupuje do okresného kola, ktoré sa uskutoční 24. januára 2017. 

          • Vianočné trhy

          • Do galérie Vianočné trhy boli pridané fotografie.

            Vianoce už klopú na dvere... Nastal čas, kedy túžime obdarovať svojich blízkych. Predvianočná atmosféra má svoje čaro a treba si ho užívať. Ideálnym miestom, z ktorého vianočná nálada len tak „srší", sú vianočné trhy. Plné stoly nádherných dekoratívnych predmetov, koledy a živý vianočný stromček. Dokonca rozvoniava aj vianočný punč. Stačí prísť, vianočne sa naladiť a zachyť toto čarovné obdobie. 

          • Beseda s Richardom Križanom

          • Do galérie Beseda s Richardom Križanom boli pridané fotografie.

            Richard Križan začal hrávať futbal ako 7-ročný za rodnú dedinu v Plášťovciach. V štrnástich rokoch prestúpil do Levíc, kam sa dostal vďaka výberu ObFZ. Na ďalšie štúdium si zvolil Športové gymnázium v Nitre. Začal pôsobiť v menšom klube ČFK Nitra. Na „Čermáni“ prežil dva krásne roky a opäť prišla možnosť posunúť sa V súčasnosti pôsobí v FC Nitra. Rišo je vzorom pre naše futbalové tímy. Beseda s futbalistom bola inšpirujúca. 

          • Vstúp do sveta fantázie

          • Do galérie Vstúp do sveta fantázie boli pridané fotografie.

            Cieľom spoločnosti Cloetta Slovakia je prostredníctvom tohto grantového programu prispieť k zlepšeniu zdravia, vzdelanosti detí a mládeže z levického okresu, podnecovaním spolupráce medzi organizáciami a inštitúciami, ktoré majú k deťom blízko a zapájaním detí samotných, zvyšovať kvalitu ich života. V 9. ročníku spomedzi uchádzačov o grant získala sumu 1 800,00 € aj naša škola s projektom Vstúp do sveta fantázie. Žiaci sa budú môcť učiť pomocou tvorivých aktivít s aktualizovaným knižničným fondom. Ďakujeme!

          • Chémia v kriminalistike podľa Poirota - exkurzia

          • Do galérie Chémia v kriminalistike podľa Poirota - exkurzia boli pridané fotografie.

            Žiaci 8. a 9. ročníka spoznávali dňa 13. decembra 2017 v Bratislave na SOS chemickej čaro chémie a biológie. Zúčastnili sa na tematických cvičeniach s názvom Chémia v kriminalistike podľa Poirota. Riešili prípady poškodeného ucha a smrtiacej infúzie, ktoré sa v minulosti naozaj stali. Mladých chemikov najviac  zaujali pokusy so suchým ľadom, z ktorého vytvárali bublinu a „čarovné nápoje“. Taktiež si vyskúšali zarobiť pušný prach a nechali ho vybuchnúť. V rámci Dňa otvorených dverí mali možnosť nazrieť aj do laboratórií biotechnológie. 

          • Vianočná skype konferencia - aktivita projektu Erasmus+

          • Do galérie Vianočná skype konferencia - aktivita projektu Erasmus+ boli pridané fotografie.

            Skype konferencia prebiehala vo vianočnom duchu a žiaci sa aktívne podieľali na zodpovedaní otázok, ktoré si pripravili pre nich partnerské krajiny v rámci projektu Erasmus+. Cieľom online stretnutia bolo okrem komunikácie v anglickom jazyku napr. o meteorologických podmienkach v predvianočnom období, o tradíciách a typických vianočných prianiach, aj zaspievať si Tichú noc najskôr v rodnom jazyku a na záver skype konferencie spoločne s partnermi v anglickom jazyku. Súčasne si partneri dohodli ďalšie online stretnutie v januári.

          • Zbierka UNICEF

          • Do galérie Zbierka UNICEF boli pridané fotografie.

            Naša škola sa v dňoch od 4. do 17. decembra zapojila do Vianočnej zbierky UNICEF 2017. Touto aktivitou sme dokázali, že ak máme možnosť pomôcť deťom, ktoré čelia chudobe, hladu a chorobám v krajinách, v ktorých zúria humanitárne a potravinové krízy, akými sú Ukrajina, Jemen či Južný Sudán, tak sa jednoducho pustíme do toho. Aj nám záleží nám na tom, aby každé dieťa malo nádej na lepšie detstvo a budúcnosť, aby bolo milované, chránené, zdravé a vzdelávané.

          • Vianočné vystúpenie pre dôchodcov

          • Do galérie Vianočné vystúpenie pre dôchodcov boli pridané fotografie.

            V Hoteli Lev sa dňa 11.12.2017 stretli na vianočnom posedení členovia levických klubov dôchodcov. Naši žiaci z hodobno-dramatického krúžku pre nich pripravili milé prekvapenie v podobe vianočného programu, v ktorom zachraňovali spolu s Malým princom Vianoce vo vesmíre. Bol to veľmi pekný a milý program. Prednášali básne, spievali, tancovali a...odmenou im bol veľký potlesk a pochvaly za krásne zvládnutý program. Od dojatia padali vďačným divákom slzy šťasta.

             

          • Vianoce v múzeu - ŠKD

          • Do galérie Vianoce v múzeu - ŠKD boli pridané fotografie.

            Deti z ŠKD mali možnosť zažiť v Tekovskom múzeu nádych vianočných príprav. Ozdobovanie medovníkov patrí k nim. Je to nielen zábava, ale aj pomoc, ktorá sa doma vždy zíde.  

          • ŠKD v cukrárni

          • Do galérie ŠKD v cukrárni boli pridané fotografie.

            Deti z ŠKD si "osladili" život návštevou známej levickej cukrárne a "skontrolovali" vianočnú výzdobu na Námestí hrdinov. 

          • Čajíčkovanie v V.B na ENV

          • Do galérie Čajíčkovanie v V.B na ENV boli pridané fotografie.

            Čaj je jeden z najobľúbenejších nápojov. Jeho príprava je rituálom, pri ktorom sa duša a telo naladí na príjemnú atmosféru. Žiaci 2. stupňa si na vyučovacích hodinách environmentálnej výchovy pripravili bylinkové čaje z liečivých bylín, ktoré sa používajú na liečenie rôznych neduhov.