• Európsky týždeň športu 2018

          • Počas Európskeho týždňa športu vyučujúci telesnej výchovy zorganizovali pre žiakov našej školy Školskú športovú olympiádu. Dňa 27. 9. museli žiaci prvého stupňa zdolať osem športových disciplín a za ich usilovnosť boli ocenení sladkou odmenou. Žiaci druhého stupňa súťažili v minifutbale, vo florbale, vybíjanej a volejbale. Novinkou tohtoročnej olympiády bol streetball na našom novovybudovanom streetballovom ihrisku, ktoré sme slávnostne uviedli do prevádzky za prítomnosti hráčov basketbalového tímu Levickí patrioti s podporou grantu Nitrianskej komunitnej nadácie a firmy Bramac v rámci projektového programu Strecha pre Vás nápad.  

          • Biela pastelka 2018

          • Žiaci našej školy sa zapojili do verejnej zbierky pod názvom Biela pastelka, ktorej cieľom je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Ďakujeme.

            Zdroj: http://bielapastelka.sk/

          • Európsky týždeň mobility a Deň bez áut - aktivita projektu Erasmus +

          • Od 16. do 22. septembra si každoročne pripomíname Európsky týždeň mobility. V rámci hodín environmentálnej výchovy žiaci diskutovali a realizovali aktivity zamerané na trvale udržateľnú dopravu a vyčerpateľnosť prírodných zdrojov. Vyvrcholením tohto týždňa je Medzinárodný deň bez áut (22.9.). 

            Zdroj: http://eurotm2018.eurotm.sk/

          • Cezpoľný beh žiakov - dvakrát 1. miesto

          • Školu reprezentovali dve družstvá - chlapčenské a dievčenské. Najlepšie sa umiestnili dievčatá, ktoré získali ako družstvo 1. miesto a v individuálnom hodnotení žiačka Jana Mácsaiová obsadila 1. miesto a Natália Lacková 4. miesto. Gratulujeme a želáme veľa úspechov v krajskom kole v Nových Zámkoch. 

          • Svetový deň mlieka na našej škole - aktivita projektu Erasmus +

          • Svetový deň mlieka v školách je medzinárodnou každoročnou udalosťou, ktorej podstatou je oslava významu mlieka v školách. Aj naša škola sa zapojila do oslavy tematickými aktivitami z environmentálneho kalendára projektu Erasmus+, ktoré pripravili triedne učiteľky v 1. - 4. ročníku. 

             

            Zdroj:  http://kalendar.azet.sk/medzinarodne/popis/2018-9-26/, aktivity učiteľov školy.

          • Brána jazykov otvorená - 1. miesto

          • Pri príležitosti Európskeho dňa jazykov sa dňa 20.9.2018 na Gymnáziu Janka Kráľa v Zlatých Moravciach uskutočnila jazyková súťaž Brána jazykov otvorená. Súťažilo sa v anglickom, nemeckom, ruskom, latinskom, ale aj v ďalších jazykoch. Z našej školy sa súťaže zúčastnili 3 družstvá. Vo veľkej konkurencii 31 tímov z rôznych základných škôl sa im podaril úžasný úspech.Tím Palace - Chiara Horňáková, Barbora Hriňová a Hana Tóthová z IX.A triedy sa umiestnili na vynikajúcom 1. mieste. Tím Patrioti - Simona Školníková, Nina Zemančíková a Veronika Dovičinová (IX. A a IX. B trieda) získali 11. miesto a tím Lions - Peter Totkovič, Janko Majetič, Nela Gašperáková (IX.C) 13. miesto.Všetkým žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy a srdečne blahoželáme.

          • Vyboxované víťazstvá

          • 16. september 2018 - boxovalo sa na dvoch kvalitných ťažkých AIBA turnajoch. V Ústi nad Labem turnaj Olympijských nádejí: Lacko Horváth obsadil 2.miesto a v Nitre Olympijské nádeje žiakov: Samko Horváth a Romanko Horváth obsadili 1.miesta.

            22.- 23.september 2018 - Medzinárodná liga Boxu v Košiciach: Lacko Horváth a Romanko Horváth nenašli súperov, Samko zo zápasu o kategóriu vyššie so súperom s ruským pôvodom z Vranova  odišiel suverénne ako víťaz s 1. miestom. Nikola Ižová obsadila 2.miesto.

            Na Boxérskom turnaji Memoriál Tibora Pöcza v Čenkovciach obsadila Anna Hudecová 1. miesto. 

            Gratulujeme!

          • 2. miesto vo florbale

          • Žiaci našej školy sa umiestnili na 2. mieste v prvom kole florbalovej ligy pod záštitou Nadácie TV JOJ. Gratulujeme. 

          • Meranie jesenných teplôt - aktivita projektu Erasmus+

          • Od 24. do 28. 9. 2018 budeme opäť merať denné teploty v presne určenom čase. Namerané teploty porovnáme s partnermi v Poľsku, Grécku a Taliansku prostredníctvom videokonferencie. Na hodinách environmentálnej výchovy si okrem diskusií o zmene klímy žiaci pripravia tabuľky, do ktorých budú výsledky merania zapisovať. Merania zrealizujú na liehových a digitálnych teplomeroch. Súčasťou aktivity bude aj analýza hodnôt, ktoré boli namerané v minulosti približne v rovnakom období. Žiaci budú nielen analyzovať výsledné hodnoty, ale spracujú ich aj v grafoch. 

          • Svietime kvalitne a úsporne - realizácia projektových aktivít

          • Cieľom projektu realizovaného prostredníctvom nadácie Pontis je výmena starých neónových svietidiel z minulého storočia za úsporné interiérové LED osvetlenie na prízemí budovy školy. Výmenou osvetlenia docielime značnú úsporu elektrickej energie a finančných prostriedkov. Do projektových aktivít sme zapojili žiakov II. stupňa formou pozorovania a vyhľadávania informácií o možnostiach úspory elektrickej energie v budove školy a vyhodnotili aktivity, ktoré prezentovali žiakom I. stupňa. Následne sa žiaci I. stupňa zapojili do výtvarnej súťaže, zameranej na vlastné skúsenosti so šetrením energií.

          • Laura opäť úspešná v triatlone

          • Laura Cícerová, žiačka IV.B triedy, opäť počas leta obsadila zlaté, strieborné a bronzové priečky na súťažiach v triatlone na Slovensku. K medailovým úspechom gratulujeme. 

          • Školská knižnica - miesto na oddych a vzdelávanie

          • Vďaka grantovej výzve Raiffeisen Bank - Gesto pre mesto sme revitalizovali žiacku školskú knižnicu. Podarilo sa nám naplniť hlavný cieľ projektu - obnova knižničného fondu a zariadenie školskej knižnice a následne digitalizovať knižničný fond. Cieľom bolo aj začlenenie do vzdelávacieho procesu i mimoškolských aktivít v rámci školského klubu. Školská knižnica je dôležitou súčasťou výchovy a vzdelávania, kde sa v dnešnej pretechnizovanej dobe žiaci dostávajú do kontaktu s knihou a naučia sa s ňou pracovať. Dôležitou súčasťou vzdelávania je rozvoj čitateľskej gramotnosti, kde sa okrem základnej zručnosti – čítania – naučia získavať potrebné informácie a prakticky ich uplatňovať v každodennom živote.

          • Ochrana života a zdravia

          • Žiaci 7. - 9. ročníka sa dňa 7.9.2018 zúčastnili na účelovom cvičení - ochrana života a zdravia. Absolvovali výstup na vrch Vápnik, počas ktorého sa naučili orientovať v teréne pomocou GPS a topografických máp. Žiaci 5. - 6. ročníka vyšli na levickú Kalváriu a absolvovali zdravotnícku prípravu. Do galérie Ochrana života a zdravia boli pridané fotografie.