• Geografická súťaž - GQIQ 2017

          • Do galérie Geografická súťaž - GQIQ 2017 boli pridané fotografie.

            Rozvoj kľúčových kompetencií žiakov v predmete geografia sa v súčasnosti nezaobíde bez využívania moderných technológií. Jednou z možností, ako vhodne zvyšovať záujem žiakov o geografiu, je i súťaž s názvom GQIQ, ktorú ponúka MAPA Slovakia. Hoci názov súťaže znie pomerne „krkolomne“, u žiakov si získala obľubu  netradičným prepojením geografického obsahu v online prostredí. 

          • Mikuláš na našej škole

          • Do galérie Mikuláš na našej škole boli pridané fotografie.

            Vitaj, vitaj, Mikuláš, čo v batohu pre nás máš? Cukríky i čokoládky a či dáky perník sladký?  Celý rok sme poslúchali, aj si uši umývali. Žiaden z nás sa nebil veru, na kolene nemal dieru. Tak ako sme sľúbili, všetci sme sa ľúbili. Rýchlo, rýchlo rozbaľ vrece, nikto z nás už čakať nechce.

            Anjeli a čerti spolu s Mikulášom skontrolovali v celej škole, či sa skutočne nikto nebil, nemal dieru na kolene, či všetci poslúchali, či si každé ráno všetci uši umývali. Kto povedal pravdu, bol odmenený sladkosťou, kto klamal, odišiel zo školy so špinavými lícami od uhlia. 

          • OZNAM  PRE  RODIČOV  A  NÁVŠTEVNÍKOV  ŠKOLY

          • Oznamujeme rodičom a návštevníkom školy, že odo dňa 11. 12. 2017 platí obmedzený vstup do budovy školy, t. j. žiaci vstupujú do budovy len hlavným vchodom sami bez sprievodu rodiča. Budova školy bude uzamknutá od 8,00 hod. do 13,30 hod.. Konzultácie s vyučujúcimi si môžu zákonní zástupcovia dohovoriť v čase po vyučovaní, najskôr po 14,00 hod.. Prosíme rodičov, aby poučili svoje deti a starých rodičov o nových pravidlách vstupu do budovy školy a zároveň dôslednejšie kontrolovali každý deň pomôcky a desiatu v školských aktovkách.

            Upozorňujeme rodičov a návštevníkov školy na dopravné značenie v areáli školy – vjazd a parkovanie tu nezamestnaným osobám je zakázané.

            Horeuvedené opatrenia prijalo riaditeľstvo školy s ohľadom na bezpečnosť žiakov v areáli školy.

          • Projekt "Zdravý chrbátik"

          • Do galérie Projekt "Zdravý chrbátik" boli pridané fotografie.

            Kolektív projektu “Zdravý chrbátik” na čele s odborným garantom doc. MUDr. Róbertom Rusnákom, PhD., začal navštevovať základné školy a šíriť v nich preventívny program zameraný na podporu správneho držania tela a chrbtice u detí. Aj v našej škole sa uskutočnil pracovný seminár a cvičenia na podporu správneho držania tela. Spolu s učiteľmi a deťmi sa precvičovali zostavy zdravotných cvičení na hodinách telesnej výchovy. Pri dodržaní všetkých podmienok zostali škole metodické príručky, DVD pre základné školy a fit lopty. .

          • HOUR OF CODE 2017

          • Do galérie HOUR OF CODE 2017 boli pridané fotografie.

            Iniciatíva HOUR OF CODE 2017 si kladie za cieľ priblížiť mladým ľuďom začiatky kódovania a možnosť zmeniť tým budúcnosť. Cieľom súťaže je prebudiť u žiakov tvorivé schopnosti, ponúknuť im priestor pre kreativitu a realizáciu ich fantázie. Ich úlohou je vytvoriť vlastnú hru, určiť jej pravidlá a definovať zložité podmienky fungovania sveta kódu na základe princípu jednoduchého programovania objektov. Pri hodnotení hier sa prihliada na nápaditosť hry, grafické spracovanie ostrova, náročnosť programovania, cieľ hry, hernú stratégiu, celkový herný dojem a bezchybnosť naprogramovaných úkonov.

             

             

          • 4. miesto na OK Technickej olympiády

          • Do galérie 4. miesto na OK Technickej olympiády boli pridané fotografie.

            Dňa 30.11.2017 sa konalo na SPŠ Fr.Hečku v Leviciach okresné kolo technickej olympiády.  Zúčastnili sa na ňom žiaci Ladislav Szabó (7.A) v kategórii B (mladší žiaci) a v kategórii A (starší žiaci) Jakub Miko (8.B) a Filip Rezák (9.B). V rámci kategórie A sa chlapci umiestnili na 4. mieste ako úspešní riešitelia. Gratulujeme