• Slávnostné ukončenie školského roku 2022/2023

          • Śkolský rok 2022/2023 je úspešne za nami. Po milom kultúrnom programe a záverečnom príhovore deviatakov nasledovalo hodnotenie aktivít školského parlamentu. Na záver pani riaditeľka ocenila riaditeľskými pochvalami žiakov, ktorí reprezentovali školu v športových, umeleckých a vedomostných súťažiach. Mimoriadnu cenu riaditeľky školy udelila trom žiakom - Eme Havranovú z VIII.A, Gáborovi Pappovi z IX.A a Davidovi Dojčáka z IX.B za reprezentáciu školy, mesta, ale i Slovenskej republiky. Milí žiaci, v novom školskom roku 2023/2024 sa stretneme 4. septembra 2023. 

          • Rozlúčka deviatakov so školou

          • Ďakujeme za krásnu rozlúčku oboch tried deviateho ročníka! Prajeme týmto mladým ľuďom, aby sa im darilo v ďalšom štúdiu na stredných školách a aby dosahovali také isté alebo aj lepšie výsledky, aké dosiahli  v našej základnej škole. Deviataci, veľa šťastia na ceste životom! 

          • Zlaté levíča 2023

          • Dňa 28.6.2023 sa uskutočnilo tradičné slávnostné oceňovanie žiakov základných škôl "Zlaté levíča 2023" za reprezentáciu školy a mesta na vedomostných, športových a umeleckých súťažiach a olympiádach. 2. Základná škola nominovala dvoch žiakov, ktorí boli ocenení za reprezentáciu v kategórii jednotlivcov - David Dojčák a Gábor Papp. V kategórii kolektívov boli ocenené dva kolektiívy - žiaci 8. ročníka za volejbal a umiestnenie na krajskej úrovni a žiačky 7. a 8. ročníka za 1. miesto v celoslovenskom kole vo volejbale. Gratulujeme!

          • Ochrana života a zdravia

          • Dňa 26.6.2023 sa uskutočnilo účelové cvičenie Ochrana života a zdravia na I. aj II. stupni ZŠ. Cieľom bolo pripraviť jednotlivcov na život a pohyb v prírode, čeliť nepriaznivým vplyvom; správať sa podľa stanovených pravidiel pri mimoriadnych situáciách. Plánovanú činnosť zvládla celá škola bez problémov. 

          • Výchovný koncert so superstaristom Martinom Krauszom

          • Martin Krausz sa hudbe od druhej série speváckej súťaže Slovensko hľadá SuperStar neprestal venovať. Dňa 23.6.2023 jeho piesne nadchli žiacke publikum, preto roztancovali a rozospievali našich žiakov na školskom dvore.

          • PALMA JUNIOR - finále súťaže v programovaní v jazyku Python

          • Dňa 22.6.2023 sa konalo finále súťaže PALMA JUNIOR, ktorú organizuje Prírodovedecká fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Tím našich žiakov "duo_reges"  Gábor Papp (IX.A) a David Dojčák (IX.B) sa prebojovali medzi najlepšie tímy žiakov 8. - 9. ročníka, ktoré programujú v jazyku Python. Umiestnili sa na 4. mieste v SR. Gratulujeme!

          • 2. a 3. miesto v súťaži Čítam, čítaš, čítame

          • Tretiaci a štvrtáci sa zapojili do tradičnej dlhodobej čitateľskej súťaže s názvom Čítam, čítaš, čítame a knihy boli tým, čo návštevníkov knižnice spájalo. Za svoju snahu v súťaži si doniesli pekné ocenenie: III.A - 2. miesto, IV.B - 3. miesto. Gratulujeme!  

          • Bádatelia z I.C

          • Záverečné testovanie môže mať rôzne podoby. Prvouku si prváci užívali v prírode vždy, keď im to počasie dovolilo. Na poslednej prváckej hodine z nich boli skutoční bádatelia. Mali svoje zázračné boxy, do ktorých umiestnili ľudské výtvory i prírodniny, ktoré už dokážu aj správne kategorizovať. Všetci si zaslúžia veľké JEDNOTKY za celoročné bádanie.

          • Škola v prírode

          • V Liptovskom Jáne strávili žiaci štvrtých ročníkov 2.ZŠ netradičný vyučovací týždeň v termíne  od 12.6. - do 16.6. Okrem vyučovania v horskom prostredí absolvovali rôzne zábavné a pohybové aktivity. Žiaci si priniesli z podujatia veľa pekných zážitkov a načerpali sily do ďalšieho školského roka.

          • IT FITNESS TEST 2023 - overovanie žiakov

          • V júni 2023 prebieha overovanie IT zručností žiakov 8. a 9. ročníka. Využitá je platforma Europass a slovenská iniciatíva - IT Fitness test. Overovaním digitálnych zručností zisťujeme či implementácia digitálnych nástrojov do jednotlivých vyučovacích predmetov je efektívna. IT Fitness test je plánovanou aktivitou v rámci projektu KA2 v programe Erasmus+. 

          • Anything but backpack day

          • Žeby prvý apríl? Veru nie... Školský parlament sa rozhodol o netradičný deň bez školskej taškys názvom  „ No bacpack day“. Úlohou žiakov bolo priniesť si veci do školy v hocičom inom, len nie v školskej taške. A boli vskutku veľmi kreatívni. Niektorí si priniesli svoje veci v kočíkoch, cestovných kufroch, posteľných obliečkach, prenosnej chladničke, mačacích klietkach, škatuliach, taburetkách, košíkoch na hríby, detskej tatrovke, zakladači, detských bazénikoch, rybárskom výstroji, v basketbalovom koši, atď. Zapojenosť triednych kolektívov bola príkladná a  už sa tešíme na ďalšie nápady na „DEŇ INAK“.

          • Druháci na výlete

          • Druháci sa vybrali na školský výlet do viničnej oblasti obce Sebechleby – Mladá hora. Ideálne počasie ponúkalo možnosť absolvovať kratšiu túru ku kalvárii s krásnym výhľadom na Sebechlebskú priehradu, obec Sebechleby a na okolitý kraj. 

          • #SUPERfinále #Školský šport #MIDIcoolvolley žiačok #VÍŤAZSTVO

          • SUPERfinále športových podujatí základných škôl 2023 je za nami. Najväčší športový festival sa konal v termíne 13. - 14. 6. 2023 v Šamoríne v x-bionic sphere. V základnej skupine v midi volejbale žiačok sa postupne stretla Základná škola, Ul. sv. Michala 42 v Leviciach s dievčatami zo ZŠ Slovanská, Považská Bystrica, ZŠ s MŠ Studienka, ZŠ Komenského, Senica. 2.ZŠ prehrala len jeden zápas so Studienkou a skončila v skupine na druhom mieste. V semifinále sa žiačky z 2.ZŠ stretli s dievčatami zo ZŠ Hutnícka Spišská Nová Ves, ktoré porazili 2:0. Vo finále si potom poradili s dievčatami zo ZŠ Školská, Krupina hladko 2:0 a zaslúžene skončili na 1. mieste. Naše reprezentantky v MIDIcoolvolley žiačok v celoslovenskom kole skoncentrovali všetky svoje sily pod vedením trénera Mgr. Mareka Henčeka, a zabojovali tak, že napokon zdolali výborne pripravené súperky.  A kto sa o tento úspech zaslúžil? 2. ZŠ v Leviciach reprezentovali siedmačky a ôsmačky Karolína Henčeková, Hana Labudová, Ema Havranová, Laura Šuhalová, Ema Homoľová, Kristína Bednárová, Zoja Macková a Johana Šebová. Dňa 14.6.2023 to bola pre našu školu najradostnejšia správa - dievčatám sa podarilo získať najvzácnejšie ocenenie v najvyššej súťaži v 4-kovom volejbale na Majstrovstvách Slovenska a patrí im veľká vďaka. GRATULUJEME :) 

          • VII.A v Útulku - OZ Šťastný Domov v Leviciach

          • Dobrovoľníctvo je neodmysliteľnou súčasťou demokraticky zmýšľajúcej občianskej spoločnosti. Vyjadruje sa ním záujem o život okolo seba, verejnoprospešná angažovanosť, participácia v spoločenskom prostredí, prosociálne správanie - podpora, pomoc, porozumenie. Je jednou z ciest neformálneho vzdelávania, ktoré sa dnes na hodine občianskej náuky prepojilo s tým formálnym. Žiaci VII.A dnes dokázali teoretické vedomosti prakticky využiť počas návštevy Útulku - OZ Šťastný Domov v Leviciach aj tak, že prispeli na nevyhnutnú starostlivosť finančne zo svojho vreckového a zároveň doniesli štvornohým kamarátom granuly, uteráky, deky, maškrty,...

          • Deviataci v Tekovskej knižnici

          • Žiaci 9. ročníka navštívili priestory Tekovskej knižnice v Leviciach a oboznámili sa s fungovaním Oddelenia odbornej literatúry, s medziknižničnou výpožičnou službou a úsekom zvukových kníh. Dozvedeli sa nové informácie o absenčných a prezenčných výpožičkách kníh, časopisov a novín. Ďakujeme zamestnankyniam Tekovskej knižnice za zrealizovanie informačnej výchovy a hlavne za sprístupnenie podrobných informácií, ktoré sú potrebné pre budúcich študentov stredných škôl.