• Erasmus+ mobilita zamestnancov v Českej republike

          • Pozorovanie pri práci je jednou z aktivít, ktoré sme naplánovali v rámci akreditovaného projektu Erasmus+. Mgr. Martina Šúthová, PaedDr. Jana Valkovičová a Ing. Dana Lalková navštívili partnerskú školu v Mníšku pod Brdy, kde navštevujú hodiny matematiky, fyziky, biológie, chémie a techniky a pozorujú kolegov z Česka pri práci. Sieťovanie škôl a zdieľanie overených postupov je dôležitým prvkom pri zlepšovaní kvalít škôl. 

          • Taký obyčajný digitálny deň v 2.ZŠ

          • S digitalizáciou to myslíme vážne a snažíme sa pripraviť novú generáciu na pracovné pozície, ktoré možno ešte neexistujú, ale digitálne zručnosti v nich budú podstatné. To je základ smerovania nášho vzdelávania. Na vyučovacej hodine matematiky žiaci rysovali prostredníctvom aplikácie Geogebra, na angličtine si žiaci precvičovali lekciu v prostredí ALF, prváci si vyskúšali na tabletoch kreslenie príbehu, ktorý prečítali a na fyzike žiaci zapojili vlastné mobilné zariadenia, aby odmerali čas. Pridávajú sa interaktívne cvičenia, pexesá či doplňovačky. A samozrejme, na geografii nesmie chýbať virtuálna realita. Toto nie je súhrn jedného mesiaca, ale jedného bežného dňa u nás v škole.

          • Na "dvojke" objavujeme talenty

          • Tak ako umelec výtvarnými vyjadrovacími prostriedkami prezentuje svoj kritický pohľad na svet reagujúc na aktuálne témy súčasnej doby a spoločnosti, tak aj dieťa stvárňuje svoj imaginárny svet, vlastné myšlienky, pochybnosti a radosť. Keďže súčasťou hodín výtvarnej výchovy je i objavovanie skrytých talentov, rozhodli sme sa uskutočniť súťažnú výstavu výtvarných prác žiakov 2. stupňa, aby sme ukázali ich umeleckú tvorivosť, zmysel pre fantáziu, estetické cítenie a v neposlednom rade i obrovský talent. Posúďte sami ...