• Technická olympiáda - školské kolo

          • Dňa 11.10.2022 prebiehalo online školské kolo Technickej olympiády. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. Za kategóriu A - starší žiaci súťažilo 11 žiakov, z toho 7 žiakov bolo úspešných riešiteľov. Na 1. mieste sa umiestnil Samuel Balko z 9. B triedy a na 2. mieste Matúš Pavol Hámornyik z 8. A triedy. Obidvaja postupujú do okresného kola ako súťažná dvojica. Za kategóriu B - mladší žiaci súťažili 4 žiaci, z toho 3 boli úspešní riešitelia. Na 1. mieste sa umiestnila Lenka Kachničová zo 7. A triedy. Postupuje do okresného kola. Víťazom gratulujeme. Okresné kolo sa bude konať dňa 24.11.2022 na SPŠ strojnícka a elektrotechnická. 

          • Európsky deň jazykov

          • PK CUJ a ŽŠR zorganizovali pri príležitosti Európskeho dňa jazykov deň plný zábavných jazykových a vedomostných aktivít pre žiakov II. stupňa. Žiaci 8. a 9. ročníka pripravili aktivity na viacerých stanovištiach pre žiakov 5.,6. a 7. ročníka. Po absolvovaní všetkých stanovíšť dostali žiaci sladkú odmenu. 

          • ŠKD na exkurzii v Mestskej polícii

          • Dňa 26. 9. sa deti z 3. oddelenia ŠKD zúčastnili na exkurzii v priestoroch Mestskej polície v Leviciach. Policajti pripravili pre ne ukážkovú činnosť zo svojej práce. Deti si so záujmom prezreli policajné vozidlá i pracovné priestory Mestskej polície, kamerový systém a vybavenie. Taktiež si mohli vyskúšať výstroj, aký používajú policajti pri svojej každodennej práci. Za pozorné počúvanie a aktivitu dostal každý sladkú odmenu a drobné darčekové predmety.

          • Predchádzanie plytvaniu potravinami

          • V septembri sa zúčastnili deti 8. oddelenia ŠKD v Hypermarkete Tesco Levice na exkurzii s názvom "Predchádzanie plytvaniu potravinami". Deti navštívili predajné i skladové priestory, hravou formou nakupovali a učili sa správne skladovať potraviny. Odmenou im bol balíček ovocia a školské pomôcky. 

          • Brána jazykov otvorená - 1. miesto

          • Dňa 27.9.2022 sa žiaci 9. B triedy zúčastnili na súťaži Brána jazykov otvorená, ktorú pri príležitosti Európskeho dňa jazykov organizovalo Gymnázium Janka Kráľa v Zlatých Moravciach. V konkurencii 29 základných škôl z okolia sa umiestnili na prvom mieste. O víťazstvo sa zaslúžili Lukáš Šabík, David Dojčák a Radoslava Morvaiová. Gratulujeme.

          • Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu DofE - bronzová kvalifikačná expedícia

          • Žiaci 9.B triedy - Boris Stano, David Dojčák, Lukáš Šabík, Samuel Balko, Sebastián Hudák, Marko Podmanický, Marek Barcík sa po roku plnenia rôznych výziev prekonávaním vlastných limitov v rôznych oblastiach (dobrovoľnícka činnosť v útulku, fotografovanie, beh na dlhé trate, turistika, práca v školskom časopise,  IT zručnosti, ruský jazyk, nórsky jazyk, ochrana životného prostredia, posilňovanie...) zúčastnili na záverečnej výzve - dvojdňovej dobrodružnej expedícii v pohorí Pohronský Inovec. Súčasťou expedície bola dvojdňová celodenná turistika, nocovanie v stanoch, varenie a príprava jedla, spoznávanie a fotografovanie prírody, zdravotná príprava, orientácia v teréne.

          • Deň mlieka na I. stupni

          • Mlieko a mliečne výrobky sú najdôležitejšie a nenahraditeľné zložky plnohodnotnej ľudskej výživy. O mlieku sa žiaci na I. stupni dozvedeli mnoho, vyskúšali si aj to, ako sa získava a čo všetko sa z neho dá vyrobiť.

          • Slávnostné otvorenie školského roku 2022/2023

          • Milí žiaci, rodičia a zákonní zástupcovia, školské vyučovanie sa v školskom roku 2022/2023 začína v pondelok 5. septembra 2022. Po príchode do školy do 7:45 hod. idú žiaci 2. - 9. ročníka priamo do tried, kde sa stretnú so svojimi triednymi učiteľmi (kontrola písomného prehlásenia o bezpríznakovosti - využite modul EduPage, formulár platný od 15.8.2022 alebo PDF súbor: https://www.minedu.sk/data/att/24230.pdf). Žiaci 1. ročníka prejdú so svojimi zákonnými zástupcami na školský dvor, kde sa uskutoční slávnostné otvorenie školského roku. Prvý školský deň sú žiaci v škole do 10:00 hod. Výchovná činnosť v ŠKD a stravovanie sa v školskej jedálni začne v utorok 6.9.2022. 

          • Erasmus+ KA1 - Taliansko

          • IV. mobilita v rámci programu Erasmus + výzvy KA1 v projekte našej školy "Digitálne zručnosti - nevyhnutnosť moderného vzdelávania" bola realizovaná v termíne od 4. do 9. júla 2022 v meste Soverato v Taliansku, kde sa tri učiteľky našej školy zúčastnili na kurze pod názvom - Učiteľ a technológie (Teacher & Technology), ktoré je technickým školením s novými teóriami a prístupmi, ktoré sú v súčasnosti  populárne. Pedagógovia mali možnosť získať nové vedomosti o používaní techniky na vyučovacích hodinách, nadobudnúť nové zručnosti a nápady na použitie technológií pri výučbe svojich predmetov, vymieňať  si nápady a rozvíjať spoluprácu s učiteľmi z iných európskych krajín.

          • ERASMUS+ KA1 - Fínsko

          • III. mobilita v rámci programu Erasmus + výzvy KA1 v projekte našej školy "Digitálne zručnosti - nevyhnutnosť moderného vzdelávania" bola realizovaná v termíne od 4. do 8. júla 2022 v meste Helsinki vo Fínsku, kde sa tri učiteľky našej školy zúčastnili na kurze zameranom na obrátenú výučbu, hybridné vyučovanie a využívanie IKT v edukácii. Rozširujú si odborné kompetencie, ktoré zvýšia digitálnu gramotnosť nielen vzdelávaným učiteľom, ale hlavne našim žiakom. Nové informácie a zručnosti nám umožnia obohatiť vyučovací proces, motivovať žiakov a sprístupniť im najnovšie trendy v oblasti digitalizácie.

          • ERASMUS+ KA1 - Grécko

          • II. mobilita v rámci programu Erasmus + výzvy KA1 v projekte našej školy "Digitálne zručnosti - nevyhnutnosť moderného vzdelávania" bola realizovaná v termíne od 4. do 8. júla 2022 v meste Karditsa v Grécku, kde sa tri učiteľky našej školy zúčastnili na kurze a odbornej príprave zameranej na využívanie IKT v triede. Spoznali možnosti využívania Google Classroom, pracovali s 3D realitou a využívali rôzne aplikácie na vytváranie kvízov, testov a dotazníkov. 

          • 2.ZŠ Levice v programe Školy, ktoré menia svet

          • Naša škola bola vybraná spomedzi viac ako 50 škôl do vzdelávacieho programu Školy, ktoré menia svet. Ide o dvojročný tréningovo-mentoringový program, ktorý sa zameriava na profesionálny rozvoj pedagógov a na rozvoj občianskych a životných kompetencií a zručností žiakov. Čaká nás zavádzanie nových zážitkových a interaktívnych metód a kreatívnych prvkov zábavného neformálneho vzdelávania do výučby, rozvoj kritického myslenia, mediálnej gramotnosti, demokratického zmýšľania, morálnych hodnôt, množstvo dobrovoľníckych aktivít. Uvedomujeme si, že učiteľská profesia nie je len povolaním, ale celoživotným poslaním, presvedčením a mnohokrát i umením. Sme radi, že naša škola môže byť súčasťou tohto projektu, skvalitňovať vzdelávanie a meniť tak vyučovanie a svet k lepšiemu.

          • Letná ŠKD

          • Počas letnej ŠKD pripravili pani vychovávateľky pútavý program pre deti. Spolu navštívili Hvezdáreň v Leviciach, okolité parky aj detské ihriská, Kalváriu. Vyplnili deťom čas tvorivými dielňami a súťažami. Deti sa cítia príjemne a zažívajú aj rôzne prázdninové dobrodružstvá. 

          • Letný pobytový tábor Orava

          • Deti z ŠKD pri 2. ZŠ sa stali účastníkmi originálneho programu v letnom pobytovom tábore Orava. Práve v tomto čase zažívajú kreatívnu zábavu či dobrodružstvá, majú pohyb, absolvujú výlety. Je im fajn.

          • Dlaň dokorán

          • Naša škola sa rozhodla zapojiť do výzvy Dlaň dokorán. Žiaci si obkreslili a z farebného papiera vystrihli ruky, do ktorých vpisovali vykonané dobré skutky. Do výzvy sa zapojilo 279 našich žiakov a spoločnými silami sa nám podarilo vytvoriť reťaz dobrých skutkov dlhú 30 m. Výzva prekonala očakávania organizátorov, pretože tento krásny nápad podporilo 160 slovenských škôl. Svoju ruku k dielu priložilo približne 26 900 detí a pospájané ruky s dobrými skutkami by dosiahli dĺžku celkom 3920 m. Sme radi, že sme mohli podporiť túto myšlienku plnú dobra a byť súčasťou  tohto milého diela.