• IT AKADÉMIA U NÁS V ŠKOLE

          • Strategickým cieľom Národného projektu s názvom IT AKADÉMIA - VZDELÁVANIE PRE 21. STOROČIE je vytvorenie modelu vzdelávania a prípravy mladých ľudí pre aktuálne a perspektívne potreby vedomostnej spoločnosti a trhu práce. V rámci tohto projektu inovujeme vzdelávanie už od 1. stupňa ZŠ a v súvislosti s tým aktualizujeme obsah, metódy a formy výučby matematiky, informatiky či prírodovedných predmetov smerom k dôslednej a zmysluplnej implementácii IKT nástrojov do vzdelávania. Dňa 9.6.2022 našu školu navštívili partneri z Národného projektu. Prezentovali sme naše výsledky z akčného plánu transformácie vzdelávania pre digitálnu dobu v našej škole. Návšteva sa zúčastnila na otvorenej hodine matematiky s využitím robotiky a na vyučovacej hodine informatiky, ktorej súčasťou bola virtuálna realita. 

          • Majstrovstvá Slovenska vo volejbale: dievčatá 3. miesto, chlapci 5. miesto

          • V dňoch 7. - 8. 6. 2022 sa v Prešove uskutočnili Majstrovstvá Slovenska základných škôl v MINICOOLVOLLEY žiakov a žiačok. Naša škola ako jediná z celého Slovenska mala zastúpenie v oboch kategóriách. Družstvá žiakov a žiačok boli rozdelené do dvoch skupín po štyroch. Chlapci vo svojej skupine s jedným víťazstvom a dvomi prehrami skončili na treťom mieste. V stretnutí o 5. miesto zvíťazili 2:0 nad ZŠ Nábrežná Nové Zámky (víťaz krajského kola). Dievčatá na celom turnaji prehrali jediné stretnutie, čo stačilo na konečné 3. miesto, ku ktorému im gratulujeme. A kto sa zaslúžil o tieto úspechy?
            Chlapci: Filip Fašánek, Oliver Gál, Matej Méres, Lukáš Hajnovič, Šimon Selieni.
            Dievčatá: Hana Labudová, Ema Havranová, Sofia Karolína Murínová, Karolína Henčeková, Laura Šuhalová.

          • FINÁLE V PROGRAMOVANÍ - BALTIE 2022

          • Dňa 10.6.2022 sa uskutočnilo finále v programovaní v ikonickom jazyku SGP Baltík 3 - BALTIE 2022. Medzi najlepších programátorov z Čiech, Slovenska a Poľska sa v kategórii A prebojovali Tomáš Gregor Valovič a Richard Zomborský (obaja III.A). V kategórii B nás reprezentovali Matúš Selieni, Adam Martiško (obaja V.A), Tomáš Martiško (IV.A) a Peter Čisár (IV.C). V kategórii D súťažili Boris Stano, David Dojčák (obaja VIII.B), Gábor Papp (VIII.A) a v kategórii D Patrik Šabík (študent GAV Levice).

          • ZBER PAPIERA OD 30. MÁJA

          • Milí žiaci, papier noste až po pristavení kontajnera ku škole odo dňa 30. mája 2022 do 10. júna 2022. Hmotnosť doneseného množstva nahláste triednemu učiteľovi. ŽŠR po ukončení zberu papiera zozbiera od triednych učiteľov údaje, vyhodnotí zapojenie jednotlivcov do aktivity a na záver školského roku vecne odmení tých najaktívnejších. 

          • Na turistike v Pohronskom Inovci

          • 4. júna si žiaci z turistického krúžku vyšli do krásnej jarnej prírody Pohronského Inovca. Prešli 13-kilometrovú trasu z Malej Lehoty na Drozdovo. Vychádzku začali pri andezitovom kamennom mori v Malej Lehote, po ceste obdivovali výhľady na Tribeč, Vtáčnik aj Sitno a cestu ukončili nanukovým osviežením na Drozdove.

          • Prvé lapbooky o spoločenstvách na prvouke v II.D

          • Na prvouke spoznávali druháci spoločenstvá živočíchov, na výtvarnej výchove potom vytvorili svoje prvé lapbooky. Všetky vedomosti sa im podarilo premeniť na krásnu a zároveň užitočnú pomôcku, vďaka ktorej už nikdy nezabudnú, čo sa naučili!

          • Medzinárodný deň detí

          • 1. jún - deň, na ktorý sa deti každý rok tešia, sme oslávili rôznym spôsobom. Aj keď sme sa zobudili do búrkového daždivého rána, počasie nám zaprialo, vyčasilo sa a slniečko nás sprevádzalo ostatnú časť dňa. Žiaci 1. - 5. ročníka navštívili vojenský útvar v Leviciach a potom si pozreli filmovú rozprávku v kine. Pre žiakov 6.- 8. ročníka si pripravili žiaci 9. ročníka rôzne športové aktivity v areáli školy. Za ich absolvovanie získali sladkú odmenu. Malá pozornosť potešila každého účastníka dnešného dňa, ale ešte dôležitejší bol spoločne strávený čas.  

          • 1. miesto v Krajskom kole vo florbale žiakov

          • Dňa 31.5.2022 sa uskutočnilo krajské kolo vo florbale žiakov v Nitre, kde sa tím našich žiakov umiestnil na 1. mieste a postupuje do celoslovenského finále v Trenčíne. Gratulujeme!

          • Prevencia šikanovania a kyberšikanovania

          • Vážení rodičia, naša škola nezanedbáva oblasť prevencie šikanovania a kyberšikanovania. V posledných mesiacoch boli so všetkými triedami pod vedením školskej psychologičky Mgr. Zuzany Rugalovej a sociálnej pedagogičky Mgr. Evy Senešiovej uskutočnené stretnutia, počas ktorých boli žiaci touto témou primeranou formou oboznámení. Zároveň boli žiaci vedení k zodpovednému správaniu, mali možnosť zdieľať a analyzovať prípadné skúsenosti z tejto oblasti. Našu pozornosť chceme upriamiť aj na vás, rodičia. Prajeme si, aby ste boli súčasťou predchádzania šikanovaniu v našej škole. Z tohto dôvodu vám ponúkame krátky manuál, ktorý vás môže upozorniť, že šikanovanie by sa mohlo týkať aj vášho dieťaťa. Ďakujeme za spoluprácu. 

          • Cvičná expedícia programu DofE Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu

          • Účastníci programu DofE – Sebastián Hudák, Lukáš Šabík, Marko Podmanický, Samuel Balko, Marek Barcík, David Dojčák a Boris Stano úspešne absolvovali cvičnú expedíciu v prírode. Objavovali krásy a zaujímavosti Podunajskej pahorkatiny, náučný chodník Plešovica. Chlapci si zlepšili schopnosť orientácie v teréne, pozorovali okolitú flóru a faunu, pamiatky, historické informácie. Súčasťou expedície bola aj príprava ohňa, teplého jedla v prírode a postavenie stanového tábora. Dobrodružná expedícia je výzvou k prekonaniu obáv z neznámeho a príležitosťou vyraziť s kamarátmi na niekoľko dní objavovať zaujímavé miesta na Slovensku.

          • 2.ZŠ - ŠKOLA PRIATEĽSKÁ DEŤOM 

          • V šk. roku 2021/2022 sa naša škola zapojila do programu UNICEF a získala titul ŠKOLA PRIATEĽSKÁ DEŤOM. Cieľom programu je vytvoriť v školách také prostredie, v ktorom sa každé dieťa cíti bezpečne, dobre, sebaisto a do ktorého chodí s radosťou. Práva dieťaťa sú v centre záujmu. Kľúčovými sú participácia, rešpekt, zodpovednosť. Škola priateľská k deťom učí nielen o právach dieťaťa, ale nimi aj žije. Nastavuje rámec fungovania medzi deťmi, pedagógmi a rodičmi. 

          • Konferencia školských digitálnych koordinátorov

          • V termíne od 26. do 28.5.2022 sa konala konferencia školských digitálnych koordinátorov v rámci projektu IT Akadémia a NP edIT. Okrem zaujímavých prednášok o pridanej hodnote vedy, panelovej diskusii o STEAM vyučovaní riešili koordinátori praktické problémy v pracovných skupinách, zameraných na DigcomEdu, informatické myslenie, koučing a napĺňanie akčného plánu digitálnej transformácie. Na konferencii mala zastúpenie aj naša škola.

          • Deň matiek

          • V dňoch 26. a 27. 5. 2022 triedy I. ročníka pripravili program pri príležitosti Dňa matiek. Takýmto milým spôsobom vzdali úctu svojim mamám či starým mamám. 

          • 3. ročník v Tekovskom múzeu

          • Tekovské múzeum v Leviciach ponúka množstvo príležitostí spoznávať históriu a kutúru dávnych čias. Stála expozícia s archeologickými nálezmi, s poznatkami o histórii hradu či lekárnictva, poskytla žiakom 3. ročníka pohľad na to, ako sa kedysi žilo.