• Anglický jazyk s programom ALF

          • Žiaci IV.A triedy si overovali svoje vedomosti z anglického jazyka v prostredí platformy ALF. Rýchle, elektronické a užívateľsky príjemné prostredie umožňuje rýchlo a kvalitne získať spätnú väzbu od žiakov a súčasne je pre žiakov vhodnejšie. 

          • Štandardné tance na HUV

          • Vyučovacia hodina hudobnej výchovy poskytla ôsmakom príležitosť prežiť na vlastnej koži spontánny tvorivý proces. Počas hudobno-pohybovej činnosti žiaci predviedli a zatancovali základné krokové schémy štandardných tancov. Spoznávali pritom seba aj druhých a zároveň sa zabavili. Spoločne zažili pocit spolupatričnosti a bezpečia, rozvíjali medziľudské vzťahy a prezentovali sa  pred triedou. Na takejto atypickej hodine sa rozvíjal ich hudobný sluch, hudobná pamäť, rytmické cítenie, tvorivosť, muzikálnosť, fantázia, odvaha, ale aj zmysel pre humor.

          • Súmernosť v 1. ročníku

          • Aj náročné učivo o súmernosti sa dá naučiť hravo a tvorivo. Na vyučovacej hodine museli byť okrem múdrej hlávky aj šikovné prsty a pozorné očká. Prváci si precvičilii vykladanie písmen, pričom hľadali tie súmerné... Zahrali sa totiž na zrkadlá. Šikovne sa im podarilo vyložiť odraz toho, čo vyložil kamarát. A na záver vyučovacej hodiny potom zvládli ľahšie aj úlohu v pracovných zošitoch.  

          • Prváci v Tekovskej knižnici

          • Naši prváci 6.júna po prvýkrát navštívili detské oddelenie Tekovskej knižnice. Tety knihovníčky ich naučili, ako to v knižnici funguje a zahrali im divadielko O repe. Z knižnice odchádzali spokojní prváci s  knihami, vďaka ktorým sa ešte viac zdokonalia v čítaní.

          • Plavecký výcvik šiestakov

          • V dvoch turnusoch sa v termíne od 29.5.2023 do 9.6.2023 prestriedali žiaci VI.B a VI.A triedy na plaveckom kurze v Krytej plavárni v Leviciach. Neplavci sa naučili plávať a plavci si zdokonalili svoje plavecké zručnosti pod dohľadom inštruktorov, vyučujúcich telesnej a športovej výchovy. 

          • BALTIE 2023 - finále v programovaní - medailové pozície

          • Dňa 2.6.2023 sa konalo finále v programovaní v detskom ikonickom jazyku BALTIE 2023. V konkurencií žiakov z Poľska, Česka a Slovenska súťažila skupina žiakov, ktorá sa prebojovala z krajského kola. V kategórii A sa Damian Ciriak umiestnil v Slovenskom hodnotení na 4. mieste, Nicolas Noel Weigt na 5. mieste a Oliver Šafránko na 6. mieste (všetci žiaci III.C). V kategórii B sa Adam Martiško (VI.A) umiestnil na Slovensku na 2. mieste, Peter Čisár (V.C) na 4. mieste. Adam sa umiesntil v európskom hodnotení na 18. mieste a Peter na 48. mieste z celkovo 211 súťažiacich vo všetkých krajinách. V kategórii C sa umiestnil v celoslovenskom hodnotení Gábor Papp (IX.A) na 2. mieste, Lukáš Šabík (IX.B) na 4. mieste, Ema Homoľová (VII.A) na 7. mieste a Péter Papp (VII.A) na 10. mieste. V európskom hodnotení sa Gábor umiestnil na 33. mieste zo 178 súťažiacich. Gratulujeme!

          • Erasmus+ mobilita na Cypre

          • V dňoch 28.5.2023 až 2.6.2023 absolvovala ďalšia skupina žiakov skupinovú mobilitu. Žiaci 6. ročníka vycestovali na Cyprus do Nikózie v sprievode dvoch učiteľov. Súčasťou výpravy bola aj pani učiteľka, ktorá sa zamerala na pozorovanie pri práci. Žiaci leteli z Viedne do Larnaky a následne sa presunuli do Nikózie. V škole sa učili podľa rozvrhu partnerskej školy a absolvovali hodiny výtvarnej výchovy, anglického jazyka, matematiky, ale aj telesnej a športovej výchovy. Samozrejmosťou boli exkurzie do blízkeho okolia zamerané na biologické, environmentálne a dejepisné témy. Cieľom bolo sledovať stav digitalizácie, inklúzie, environmentálneho povedomia s dôrazom na európske hodnoty. Naspäť cestovali žiaci z letiska v Paphose do Budapešti. 

          • MDD alebo ako to na Dvojke o5 žilo 😊

          • O 9:00 hodine ráno vo štvrtok sa školské ihrisko zaplnilo žiakmi druhého stupňa, ktorí si mohli preveriť svoje schopnosti a zručnosti v zábavno-športových aktivitách, pripravených žiakmi 9. ročníka. Za úspešné splnenie každej úlohy získali  pečiatku do tabuľky a po absolvovaní všetkých 17 stanovíšť si mohli vyzdvihnúť sladkú odmenu. Počas aktivít bolo podávané osvieženie vo forme „domácej bazovej limonády“, ktorú im podľa receptu starých mám pripravili naše pani kuchárky. Mali sme i niekoľko diskdžokejov z 8. B triedy, takže o zábavu nebola núdza a deti si svoj deň užili naplno. 

          • MDD pokračovalo aj v školskom klube detí

          • V popoludňajších hodinách v ŠKD oslávili deti MDD rôznymi športovými aktivitami a súťažami: „Človeče nehnevaj sa“, pexeso, Just Dance, futbal, florbal medzi oddeleniami... Záver v podobe sladkej odmeny potešil všetky brušká.

          • Slávnostná akadémia

          • Dňa 30. mája 2023 sa v priestoroch CK Junior konala akadémia ku Dňu matiek a Dňu otcov. Svoje veľké poďakovanie mamičkám, ockom, starým mamám a starým ockom za starostlivosť a lásku vyjadrili deti vo svojich básňach, piesňach, tancoch či scénkach. Účinkujúci žiaci 1. až 4. ročníka sprevádzaní svojimi pani učiteľkami vzdali úctu svojim rodičom, ktorí pre nich nezištne obetujú nielen svoj voľný čas, svoje plány a ambície, ale dokonca aj svoje zdravie. Mamy a otcovia sú tí, ktorí sledujú každý krok svojich detí, tešia sa z ich úspechov, prežívajú ich nezdary, vyprevádzajú ich do sveta dospelosti. Žiaci ukázali počas slávnostné programu zo seba len to najlepšie. Ďakujeme aj pozvaným hosťom za účasť

          • V POHYBOVEJ ŠKOLE JUNGLE AJ IV.A TRIEDA

          • Aj naši štvrtáci dňa 29.mája 2023 využili priestory Jungle pohybovej školy na netradičnú hodinu športovej prípravy. Chlapci si hodinu užili a zoznámili sa s novými parkourovými prvkami. Trénerom Jungle gymu ďakujeme za zaujímavé spestrenie vyučovacej hodiny.

          • Deviataci na exkurzii

          • Dňa 17. 5. a 25. 5. 2023 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili na dvoch tematicky zameraných exkurziách, počas ktorých mali možnosť prejsť sa po autentických priestoroch pracovného a koncentračného tábora v Seredi, ktorý bol počas II. svetovej vojny súčasťou celej spleti táborov určených na vyhladzovanie veľkej časti obyvateľstva. Spoznať životné príbehy obetí vojny, ako i preživších holokaustu, mohli aj cez pútavé rozprávanie v Múzeu SNP v Banskej Bystrici. Dobové dokumenty, fotografie ako i predmety súvisiace s danou témou žiakov nielenže zaujali, ale primäli i k zamysleniu.  K zodpovedaniu mnohých otázok prispel najmä detailný výklad, ktorý často viedol i k nastoleniu otázok, z ktorých niektoré z nich, v danom priestore, často vyzneli už „len“ ako rečnícke a žiaci odpovede na ne mnohokrát intuitívne našli či poznali. Cestou späť im pamätník v Ráztockej doline v obci  Nemecká poskytol priestor pre spomienku na obete jednej z najtragickejších kapitol slovenských  novodobých dejín – represáliách nemeckých nacistov a ich domácich kolaborantov z radov Pohotovostných oddielov Hlinkovej gardy a príslušníkov nemeckej národnostnej skupiny.

          • 4. miesto v SR v Geografickej olympiáde, kat. E

          • V dňoch 26.-27. 5. 2023 sa David Dojčák zúčastnil v celoslovenskom kole Geografickej olympiády v kategórii E v Tatranskej Lomnici. Prvý deň súťažiaci absolvovali poznávaciu exkurziu v štôlni Kvetnica pri Poprade a navštívili aj Vyšné Ružbachy. Druhý deň ich čakalo testovanie, ktoré pozostávalo z teoretickej, monotematickej a praktickej časti. David ho napísal na 92 bodov a obsadil krásne 4. miesto na Slovensku. Gratulujeme!

          • Simulované voľby na občianskej náuke

          • Na hodinách občianskej náuky v 8. ročníku tvoríme, diskustujeme, počúvame sa navzájom a formujeme vlastné názory, hodnoty i občianske postoje. Žiaci majú možnosť vyskúšať si simulované voľby, ktoré im dávajú priestor na podporu dialógu o politickom dianí na Slovensku. Získavajú tak na hodine občianskej náuky praktickú skúsenosť s voľbami, dozvedajú sa, ako fungujú, a tým urobia ďalší krok k aktívnemu občianstvu.

          • Exkurzia 6. ročníka - hrad Červený Kameň a jaskyňa Driny

          • Dňa 25.5.2023 žiaci 6. ročníka absolvovali exkurziu na hrad Červený Kameň. Prechádzali bohato zariadenými miestnosťami s dobovým interiérovým nábytkom šľachty od obdobia renesancie po obdobie secesie. Zaujímavá bola aj prehliadka hradného podzemia a obranného systému hradu. Šiestaci zavítali aj do jedinej sprístupnenej jaskyne na západnom Slovensku - do jaskyne Driny s čarokrásnou kvapľovou výzdobou. 

          • 2. miesto v Minecraft Cupe 2023 a víťaz internetového hlasovania

          • Tím žiakov 4. ročníka, ktorý pracoval pod názvom PROGRAM BOYS, sa umiestnil na 2. mieste v celoslovenskej súťaži v tvorbe svetov na tému - Dejiny Slovenska v Minecrafte. Ďalší tím žiakov 6. ročníka uspel, "Biulderi" sa stali víťazom internetového hlasovania. Gratulujeme!!!

            Zdroj: https://www.facebook.com/groups/minecraftnaskoly

          • Okresné kolo Fyzikálnej olympiády (Archimediády)

          • Dňa 23.5.2023 sa uskutočnilo okresné kolo fyzikálnej olympiády kat. G (Archimediády). Zúčastnili sa na ňom žiaci 7.B triedy: Eliška Kádasiová, Liana Česneková, Thomas Raphael Wágner a všetci sa zaradili medzi úspešných riešiteľov. Thomas navyše obsadil 1.- 2. miesto. Gratulujeme!

          • Beseda so spisovateľkou Irynou Zelyk

          • Spisovateľka Iryna Zelyk učí svojimi príbehmi deti porozumieť a prijať svoje pocity. Dnes sme ju mohli privítať a zažiť aj u nás v škole. Deti aktívne tvorili a učili sa vnímať umelecké slovo. Podujatie bolo realizované v rámci festivalu Dni detskej knihy 2023 Tekovskej knižnice v Leviciach. 

          • 2. miesto na Mestskej športovej olympiáde

          • Gratulujeme našim žiakom, ktorí v konkurencii levických škôl vybojovali nádherné 2. miesto na tradičnej Mestskej športovej olympiáde. Žiaci súťažili v rôznych disciplínach: futbal, vybíjaná, basketbal, volejbal, atletika, tenis, plávanie, stolný tenis. Ďakujeme za príkladnú reprezentáciu!