• Informácia pre rodičov budúcich prvákov

          • Milí rodičia budúcich prvákov,

            blíži sa deň zápisu predškolákov do 1. triedy ZŠ (20. apríla 2018 - 21. apríla 2018). Možno Vám pri rozhodovaní a zodpovednom výbere základnej školy pre Vaše dieťa pomôže aj niekoľko nasledovných informácií:

            Sme takého názoru, že nielen výborné výkony v učení, ale aj duševná pohoda a harmonický rozvoj zdravej osobnosti našich žiakov sú v súčasnom náročnom a rýchlom života rovnako dôležité.

            V našej škole pristupujeme k žiakom v procese vzdelávania a výchovy individuálne. Snažíme sa o vytváranie pozitívnej atmosféry prijímania a rešpektovania ich individuality. Pri riešení problémov a prekonávaní rôznych prekážok v prostredí školy pomáha našim žiakom okrem pedagogických pracovníkov aj celý inkluzívny odborný tím – školský špeciálny pedagóg, školský psychológ a sociálny pedagóg (ako na jedinej základnej škole v regióne). Viac informácií o činnosti odborných zamestnancov nájdete na webovom sídle školy (na lište vľavo).

            Tešíme sa na stretnutie s Vami a Vašimi deťmi – budúcimi prvákmi.

                                                                             Odborní zamestnanci ZŠ, Ul. sv. Michala 42, Levice

          • 2 % z dane

          • Aktualizovali sme modul 2 % z dane . V tomto kalendárnom roku 2018 zmenou vedenia Rodičovského združenia (RZ) aj zmenou stanov RZ plánujeme zmenu registrácie RZ na nové občianske združenie. Cieľom nového občianskeho združenia bude podpora a rozvíjanie aktivít hlavne v oblasti vzdelávania. Táto legislatívna zmena však potrvá dlhšiu dobu a do termínu odovzdávania 2%(3%) sa tento administratívny krok nepodarí uskutočniť. Preto touto cestou chceme osloviť Vás, rodičov, zákonných zástupcov, podnikateľov, živnostníkov, právnické osoby a priateľov školy, aby ste darovali 2% (3%) RZ športových tried, ktoré zostáva zatiaľ jediné zaregistrované za našu školu. Ďakujeme!

          • Úspech na biologickej olympiáde - kat. C

          • Dňa 8.2.2018 sa naše žiačky Lea Villányiová 9.B a Barbora Hriňová 8.A zúčastnili  okresného kola biologickej olympiády kat.C v teoreticko-praktickej časti. Lea získala 1.miesto s postupom na krajské kolo, ktoré sa uskutoční 13.3.2018 na SOŠ v Nitre, Barborka sa umiestnila  na peknom 5. mieste.  Obom srdečne blahoželáme a Lei na "kraji" držíme päste!!!   

          • Úspešní matematici

          • Dňa 24.1.2018 sa naši piataci zúčastnili na okresnom kole matematickej olympiády. Našu školu nielen vzorne reprezentovali, ale stali sa aj úspešnými riešiteľmi. Blahoželáme Stelle Horváthovej, Natálii Lackovej, Petrovi Hrúzovi, Matejovi Havranovi a Richardovi Langerovi. 

          • Úspech v dievčenskom boxe

          • Nielen chlapci, ale aj dievčatá prinášajú "vyboxované" cenné medaily. Nikolka Ižová a Anka Hudecová získali obe vo svojej kategórii 2. miesto. GRATULUJEME! 

          • Čítanie s vlkom v ŠKD

          • V rámci aktivít v projekte "Vstúp do sveta fantázie", podporeného Nadáciou pre deti Slovenska z Detského fondu Cloetta, sme v školskom klube detí čítali nové rozprávkové knihy v nových tulivakoch. Podporili sme tak čitateľskú gramotnosť našich žiakov. Do galérie Čítanie s vlkom v ŠKD boli pridané fotografie.

          • Tvorba záložiek v ŠKD

          • Jednou z aktivít projektu "Vstúp do sveta fantázie" je vytvorenie záložiek do nových kníh, ktoré vznikli s pomocou finančnej spoluúčasti Rodičovského združenia pri 2. Základnej škole.  Do galérie Tvorba záložiek v ŠKD boli pridané fotografie.