• Zážitkové učenie v I. D triede

          • "Človek, ten má zmyslov päť, viem ich všetky naspamäť". Žiaci I. D vedia nielen celú básničku naspamäť, ale naučili sa porozprávať základné informácie o všetkých zmysloch človeka, ba dokonca vedia vytvoriť takéto krásne projekty. Tiež sa nevedia dočkať, kedy sa naučia nové písmenko! Pred vyučovacou hodinou, na ktorej sa oboznámili s písmenkom Z, si žiaci pripravili model písmenka a zavolali si aj kamarátov: zebru, zajace, živé zviera, zvončeky či iné zábavné predmety, ktorých názov sa začínal na Z. Hodina sa mohla začať.

          • Usilovní aj pri práci z domu

          • Prváci z I.A triedy pri učení z domu nezaháľajú, práve naopak! Čas trávený doma využívajú na kreatívnu činnosť. Pri vypracovávaní domáceho zadania hľadali okolo seba predmety, ktorých názvy sa začínali na písmenko N, ktoré sa práve naučili. Nové slová si zapísali aj nakreslili. 

          • DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE POKRAČUJE

          • Žiaci I. a II. stupňa ZŠ sa naďalej vzdelávajú dištančne podľa upraveného rozvrhu, ktorý je na stránke našej školy publikovaný v elektronickej triednej knihe po prihlásení žiaka na Edupage.

            Školský klub detí (ŠKD) je v tomto období otvorený len pre rodičov, pracujúcich v kritickej infraštruktúre (zdravotníci, policajti, ozbrojené zložky a hasiči...) a pre deti rodičov, ktorí nemôžu pracovať z domu, od 7:00 hod. do 16:00 hod. Pri nástupe je nutné predložiť Vyhlásenie o bezinfekčnosti žiaka (17760_ziak_11012021.docx17760_ziak_11012021.pdf) a potvrdenie zamestnávateľa o tom, že zákonný zástupca nemôže pracovať z domu. 

          • DofE - Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu

          • Naši mladí účastníci programu DofE usilovne na sebe pracujú a snažia si splniť svoje osobné výzvy aj počas tohto neľahkeho obdobia. Zvolili si veľmi zaujímavé ciele, ako kaligrafia, hra na hudobný nástroj, maľba, cvičenie - contortion, pomoc útulku, práca v ŽŠR, zdokonaľovanie sa v slovenskom jazyku a v rôznych druhoch športu. Svoje čiastkové výsledky si navzájom prezentujú počas spoločných online školení, konzultujú o nich a pripravujú sa na záverečný cieľ, ktorým je dobrodružná expedícia spoločne s kamarátmi.

          • Úspech v OK Olympiády v ANJ

          • Katarína Kostendová, žiačka VII. A triedy a Jakub Hangai, žiak IX. A triedy, sa dňa 13. 1. 2021 zúčastnili Okresného kola Olympiády z anglického jazyka, ktoré sa organizovalo v online prostredí platformy EDUPAGE. V tomto školskom roku okresné kolo OAJ pozostávalo iba z písomnej časti, ktorej súčasťou boli test z gramatiky, čítanie s porozumením a počúvanie s porozumením. Katka súťažila v kategórii 1A, kde so stratou 0,5 bodu obsadila krásne 2. miesto. Jakub bojoval v kategórii 1B, kde sa umiestnil na 5. mieste. Obom úspešným riešiteľom gratulujeme!

          • Zimné hry v ŠKD

          • V popoludňajších hodinách sa realizuje ŠKD pre deti z kritickej infraštruktúry zábavnou formou a hravou činnosťou. Mali možnosť užiť si sneh, sánkovačku, ale i súťaž v stavaní snehuliakov. Víťazom boli všetci. 

          • POZVÁNKA NA ONLINE RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia, pozývame Vás na triedne konzultačné rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční online dňa 19. januára 2021 (utorok) v čase od 14:00 hod. do 17:00 hod. v aplikácii CISCO WEBEX. Link na online miestnosti Vám v pošte cez stránku EDUPAGE a na portáli www.bezkriedy.sk poskytnú vyučujúci v jednotlivých triedach.  

          • Chemické pokusy aj počas dištančného vzdelávania

          • V rámci učenia z domu v predmete chémia dostali žiaci za úlohu vyrobiť kryštál z cukru alebo soli. To, že pokusy sa dajú robiť aj doma, potvrdili naši siedmaci. A o tom, že sa im darilo, svedčia ich výtvory.

          • Dištančné vzdelávanie v ŠKD

          • Počas mimoriadneho prerušenia vyučovania v školách sme na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu otvorili tri oddelenia školského klubu detí, kde sa zúčastňujú výchovno-vzdelávacej činnosti žiaci, ktorých rodičia a zákonní zástupcovia pracujú v kritickej infraštruktúre alebo ktorých povaha práce neumožňuje vkonávať prácu z domu. V dopoludňajších hodinách žiakov učíme dištančne pripojením sa na online hodiny svojich učiteľov v aplikácii CISCO WEBEX cez tablety a zároveň zvyšujeme ich prístup k vzdelávaniu cez podporu asistentov učiteľov, ktorí sú im nápomocní pri vypracovávaní zadaných úloh a pri príprave na vyučovanie. V popoludňajších hodinách sa im venujú pani vychovávateľky ŠKD. 

          • Konzultácie so školským špeciálnym pedagógom

          • Školský špeciálny pedagóg poskytuje v čase dištančného vyučovania konzultácie žiakom a rodičom na prekonanie bariér súvisiacich so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami žiakov. V prípade záujmu a potreby je možné dohodnúť konkrétny čas pre priamu online konzultáciu a poradenstvo cez aplikáciu Cisco Webex alebo telefonicky aj ostatným žiakom a ich zákonným zástupcom. Kontakt na školského špeciálneho pedagóga získate cez stránku školy (https://2zs.edupage.org), kde po príhlasení sa  kontaktujete formou pošty  Mgr. Janu Kotorovú. 

          • Školská pohotovostná linka

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            v tomto náročnom období je v našej škole zriadená tzv. školská pohotovostná linka, na ktorú sa môžete obrátiť v prípadoch potreby. So školskou psychologičkou Mgr. Zuzanou Rugalovou je možné komunikovať prostredníctvom mailu alebo správy, ktorú odošlete kedykoľvek cez webovú stránku školy https://2zs.edupage.org po tom, ako si vyhľadáte v zozname učiteľov jej meno. V prípade potreby je možné dohodnúť čas pre priamu online konzultáciu cez Cisco Webex. V krízovej situácii, ktorú prežívame všetci už dlho, môžeme mať problém prispôsobiť sa, psychicky, emocionálne zvládnuť všetky nástrahy, ktoré nám priniesla a zrejme ešte prinesie.

            Všetkým želám pevné zdravie

            Mgr. Zuzana Rugalová, školská psychologička

          • IHRA 2020: 3. miesto v SR a mimoriadne ceny

          • V školskom roku 2019/2020 žiaci našej školy, zaoberajúci sa programovaním, patrili medzi 48 tímov z celého Slovenska, ktorí sa zapojili do tvorby počítačových hier v súťaži IHRA, ktorej organizátorom je Ústav informatiky na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Všetci účastníci z našej školy boli ocenení. Noemi Sasaiová, žiačka 9. ročníka, sa umiestnila so svojou hrou v prostredí Scratch na 3. mieste v SR. Patrik Šabík, žiak 9. ročníka, získal špeciálnu cenu poroty za hru s najlepšími labyrintmi v prostredí Baltík a Matej Havran, žiak 8. ročníka, získal špeciálnu cenu za hru s najlepšími prevlekmi postáv počas hrania v prostredí Baltík. Oficiálna výsledková listina: https://ics.upjs.sk/ihra/pages/results.html Gratulujeme!

          • POKYNY PRE ŽIAKOV K 11.01.2021

          • Žiaci I. a II. stupňa ZŠ od 11.1. do odvolania prechádzajú na dištančné vzdelávanie podľa upraveného dištančného rozvrhu, ktorý je na stránke našej školy publikovaný v elektronickej triednej knihe po prihlásení žiaka na Edupage.

            Školský klub detí (ŠKD) v tomto období bude otvorený len pre rodičov, pracujúcich v kritickej infraštruktúre (zdravotníci, policajti, ozbrojené zložky a hasiči...) a pre deti rodičov, ktorí nemôžu pracovať z domu, od 7:00 hod. do 16:00 hod. Pri nástupe je nutné predložiť Vyhlásenie o bezinfekčnosti žiaka (17760_ziak_11012021.docx17760_ziak_11012021.pdf).