• Európska značka pre jazyky

          • V roku 2020 naša škola ukončila koordináciu medzinárodného projektu v školskom prostredí cez program Erasmus+ s názvom Think Globally, Act Locally!, ktorý nám priniesol ďalší úspech v oblasti cudzojazyčného vzdelávania. Svoju prácu sme prezentovali medzi šiestimi najlepšími vzdelávacími inštitúciami, ktoré súperili v 18. ročníku súťaže Európska značka pre jazyky. Síce nám prvenstvo ušlo len o vlások, ale pre našu školu to znamená zviditeľnenie nielen v našom regióne, ale aj v očiach širokej verejnosti. Viac informácii je zverejnených na webe: https://www.erasmusplus.sk/ELL/vyzva.php?sw=12

          • Ocenenie za prácu v súťaži Scratch Match 2020

          • V minulom školskom roku sa Noemi Sasaiová, žiačka 9. ročníka zapojila do programu Scratch Match, ktorý podporuje dievčatá v IT sektore. Noemi vytvárala vlastný program na precvičovanie počtových operácii. Združenie AjTyvIT sa ju rozhodlo na konci kalendárneho roka oceniť. Gratulujeme!

          • Vianočné posedenia nielen v triedach, ale aj online

          • Dňa 18.12.2020 sa uskutočnili vianočné posedenia žiakov I. stupňa v triedach, žiaci II. stupňa realizovali triednické hodiny s vianočnou atmosférou online. Rozhovory o tohtoročných Vianociach mali zvláštny zimný nádych. Zapriali sme si pokojné prežitie vianočných sviatkov, aby sme ich prežili v kruhu najbližších v zdraví. 

          • Návrh vianočnej pohľadnice aj od nás

          • Minister školstva sa v novembri tohto roku rozhodol, že predsa len by oficiálne vianočné pozdravy / pohľadnice, ktoré posiela predseda parlamentu či podpredsedovia, mali byť trochu iné, menej „oficiálne“. Vyzval tvorivých žiakov, ktorí radi maľujú a kreslia, aby poslali návrh na vianočný pozdrav na adresu ministerstva školstva.  Z našej školy sa zapojila žiačka Mária Siekeľová (III.A trieda), ktorej prišiel pozdrav od ministra školstva, Branislava Gröhlinga. 

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku v kategórii 1A vyhrala žiačka VII.A triedy Katarína Kostendová. V kategórii 1B sa na 1. mieste umiestnil Jakub Hangai, žiak IX.A triedy. Víťazi oboch kategórií nás budú reprezentovať na Okresnom kole Olympiády v Anglickom jazyku, ktoré sa bude konať 13. 1. 2021 online formou.

          • Olympiáda ľudských práv online

          • Dňa 17.decembra 2020 sa žiaci 8. a 9. ročníka našej školy zúčastnili na školskom kole Olympiády ľudských práv. Olympiáda prebiehala online formou prostredníctvom aplikácie Cisco Webex a portálu zborovna.sk. Nosnou témou olympiády bola DEMOKRACIA A ĽUDSKÉ PRÁVA V KRÍZOVÝCH SITUÁCIÁCH. Pozostávala z troch častí – z vypracovania testu, prípravy a prezentácie projektu a diskusie. Napriek dištančnému vzdelávaniu a sťaženým podmienkam mali žiaci aktívny záujem o účasť, aby mohli prezentovať svoje vedomosti. Oceňujeme ich prístup, tvorivosť a odhodlanie. Výsledky olympiády budú zverejnené na stránke www.bezkriedy.sk. 

          • Úspechy Natálie Lackovej v plaveckých pretekoch

          • Natália Lacková, žiačka VIII.A triedy, sa v dňoch 18.12. - 20.12. 2020 zúčastnila na "Kontrolných pretekoch v Šamorínskej bubline".  Okrem zlepšenia osobných rekordov si domov priniesla zlato z disciplíny 50 m motýlik a 4-krát bronz z disciplín 50, 100 a 400 m voľný spôsob a 100 m prsia. Gratulujeme! 

          • "Christmas jumper day" netradične - aktivita ŽŠR

          •  Christmas Jumper Day je každoročná charitatívna akcia, ktorú má v našej škole pod patronátom Žiacka školská rada (ŽŠR).Jednotlivci sa namiesto bežného odevu oblečú v určenom dni do svetrov s vianočnou tematikou a nosia ho celý deň. Táto aktivita je vždy o niečo veselšia a sviatočnejšia, pretože pripomína neopakovateľnosť a čaro blížiacich sa Vianoc. V tomto roku prebiehal Christmas Jumper Day trochu netradične.  Žiacka školská rada vytvorila  „hashtag“  #christmasjumperday2zs , pod ktorý môžeš pridať svoju fotografiu vo vianočnom svetri  a určite nezabudni ani na fotografiu svojho miláčika vo vianočnom outfite :) 

          • Vianočné výrobky na predmete Technika

          • V rámci odporúčaných aktivít na predmete Technika počas online vzdelávania siahli žiaci druhého stupňa aj po bežne dostupných materiáloch, aby dokázali, že sa počas tohto typu vzdelávania dá trénovať aj predstavivosť a fantázia pri zhotovovaní rozličných predmetov. Tento raz dokázali, že sú technicky zruční a vedia prekvapiť výrobkami s vianočnou tematikou. Posúďte sami.

          • Biologická olympiáda, kat. C online

          • Počas dištančného vzdelávania sa dňa 11. decembra 2020 uskutočnilo školské kolo Biologickej olympiády – kat. C (8. - 9. ročník). Ani v tomto náročnom období mnohí žiaci nestrácajú chuť vedieť niečo naviac a zapájajú sa do súťaží, ktoré prebiehajú online formou. Svoje vedomosti a schopnosti si v online prostredí aplikácie Cisco Webex a portálu EduPage vyskúšalo 14 žiakov. Dvaja najúspešnejší riešitelia spomedzi nich postúpia do februárového okresného kola. Všetkým ďakujeme za účasť. Výsledky olympiády budú zverejnené na stránke www.bezkriedy.sk.

          • Oficiálne výsledky medzinárodného kola súťaže BALTIE 2020 v programovaní v jazyku Baltík s celoslovenskými výsledkami

          • Kategória A (2. – 3. ročník): Matúš Selieni – 4. miesto v SR, 21. v medzinárodnom umiestnení; Adam Martiško – 10. miesto v SR, 42. v medzinárodnom umiestnení; Peter Čisár – 16. miesto v SR, 61. v medzinárodnom umiestnení

            Kategória B (4. – 6. ročník): Boris Stano – 2. miesto v SR, 26. v medzinárodnom umiestnení; Markus Frtús – 4. miesto v SR, 40. v medzinárodnom umiestnení; Lukáš Šabík – 10. miesto v SR, 71. v medzinárodnom umiestnení

            Kategória C (7. – 9. ročník): Patrik Šabík – 2. miesto v SR, 16. v medzinárodnom umiestnení; Noemi Sasaiová – 9. miesto v SR, 49. v medzinárodnom umiestnení; Matej Havran – 12. miesto v SR, 65. v medzinárodnom umiestnení

            GRATULUJEME!!!

          • Medzinárodné finále v programovaní BALTIE 2020

          • Dňa 10. 12. 2020 sa 9 žiakov zúčastnilo medzinárodného finále v programovaní BALTIE 2020. ŽIaci I. stupňa programovali prezenčne za prísneho dodržania epidemiologických nariadení. Žiaci II. stupňa programovali dištančne pod online dozorom koordinátora súťaže, t.j. spustených webkamier a zdieľaní obrazoviek z dôvodu zachovania objektivity. Výsledky budú zverejnené v nabjližších dňoch a už teraz gratulujeme všektým úspešným riešiteľom!

          • Pytagoriáda prezenčne aj dištančne

          • V dňoch 9. a 10. 12. 2020 sa uskutočnilo školské kolo Pytagoriády. Žiaci 3. a 4. ročníka súťažili prezenčne v triedach, žiaci 5. - 8. ročníka dištančne cez aplikáciu Cisco Webex a stránku súťaže. Úspešným riešiteľom gratulujeme!

          • Dejepisná olympiáda online

          • Dňa 8. 12. 2020 sa 37 žiakov 6. až 9. ročníka našej školy zúčastnilo na školskom kole Dejepisnej olympiády. Po prvýkrát mali možnosť vyskúšať si  svoje vedomosti z dejepisu, ale i schopnosti práce s počítačom, tabletom či mobilným zariadením, nakoľko olympiáda prebiehala online formou prostredníctvom aplikácie Cisco Webex a portálu EduPage. Napriek dištančnému vzdelávaniu, ktoré pre žiakov predstavuje mnohokrát sťažené podmienky, mali záujem aktívne sa zúčastniť  a ukázať svoje vedomosti, či dokonca vzťah k dejepisu - dejinám. Oceňujeme ich prístup a odhodlanie. Víťazom gratulujeme a držíme palce v okresnom kole. Výsledky olympiády budú zverejnené na stránke www.bezkriedy.sk.  

          • Geografická olympiáda online

          • Dňa 4. decembra 2020 sa uskutočnilo školské kolo Geografickej olympiády inak ako po minulé roky. Vzhľadom na epidemiologickú situáciu sme sa rozhodli absolvovať toto kolo online formou. Vážime si tých žiakov, ktorí boli ochotní teoreticky sa na ňu pripraviť a následne sa aktívne do nej zapojiť. Víťazom gratulujeme. Oficiálne výsledky sú zverejnené na www.bezkriedy.sk. 

          • Mikuláš, Mikuláš, čo v tom vreci pre nás máš?

          • Každý rok sa rozžiaria detské očká radosťou a prekvapením aj u nás v škole, keď zavíta medzi tých najmenších sv. Mikuláš spolu s anjelmi a čertom. Tento sviatok patrí medzi najobľúbenejšie sviatky vôbec. Nenechali sme si ho ujsť ani v čase korony a v pohodovej atmosfére sme takto plnými dúškami nasávali príchodom sv. Mikuláša predvianočnú atmosféru, pretože práve teraz je ten najvhodnejší čas zamyslieť sa nad zmyslom tradícií, aby sa z nich nevytratilo čaro a láska... A ani Mikuláš neobišiel naprázdno. Preveril našich žiakov, či sa učia a poslúchajú. Dokázali mu peknou básničkou aj pesničkou, že sú šikovní a sladkú odmenu si zaslúžia. 

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Sviatky lásky a pokoja, kedy nie je nič dôležitejšie ako rodina a pocit, že človek nie je sám... Bohužiaľ, nie každý má to šťastie oslavovať Vianoce v kruhu blízkych. Zabúdať netreba predovšetkým na seniorov. Práve preto sa žiaci III.C spolu s pani učiteľkou rozhodli priložiť ruku k dielu a zapojili sa do krásneho projektu s názvom Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. S pomocou rodičov sa im podarilo naplniť viac ako 20 balíčkov. Spoločne dúfajú, že aj tento rok vďaka ich nezištnému činu  vyčaria úsmev na tvári nejednému seniorovi v  tak náročnom období, ktoré budú možno mnohí z nich prežívať bez  priateľských dotykov a objatí so svojimi najbližšími. Prajeme im príjemné strávenie vianočných sviatkov.   

          • Natália v plaveckom výbere EYOF 2020

          • Natália Lacková, žiačka VIII.A triedy, sa v dňoch 23.11.- 07. 12. 2020 zúčastňuje na plaveckom sústredení výberu EYOF 2022 (Európsky olympijský festival mládeže) pod vedením reprezentačného trénera Miloša Božika v "šamorínskej bubline".

             

          • Všetkovedko

          • Dňa 1. decembra 2020 sa  odohral veľký súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími žiakmi 2. - 4. ročníka. Opäť boli v súťaži originálne, príťažlivé úlohy pre žiakov a zároveň inšpirujúce pre učiteľov. Široký záber, pestrosť, hravosť a zaujímavosť úloh viedli žiakov k získavaniu vedomostí o všetkom. V celoslovenskej súťaži si žiaci zábavnou formou preverili svoje všeobecné znalosti z vyučujúcich predmetov v školskom vzdelávacom programe, ktoré nadobudli počas výchovno-vzdelávacieho procesu. 

          • Technická olympiáda online

          • Okresné kolo Technickej olympiády sa uskutočnilo 26.11.2020 online. Napriek tomu, že sa naši žiaci neumiestnili na popredných priečkach a neboli zaradení medzi úspešných riešiteľov, v kategórii A súťažila Svetlana Lalková a Alex Janík (IX.B trieda), ktorí sa umiestnili sa na 5. mieste a v kategórii B súťažila Katarína Kostendová (VII.A trieda), ktorá skončila na 4. mieste. Ďakujeme žiakom za reprezentáciu!