• Deň Zeme na 1. stupni ZŠ

          • 22. apríl, známy ako Deň Zeme, upriamuje pozornosť ľudí na vplyv ničenia životného prostredia. Žiaci 1.stupňa sa pri príležitosti tohto Dňa naučili navzájom správne triediť odpad, ďalej ho recyklovať a využívať ho na rôzne tvorivé hry. Premenili sa na malých bádateľov - z výfukov zhotovili bublifuky, skúmali, ako sa dokáže voda sfarbiť dúhovými farbami. Žiaci pochopili, že vodné plochy sa dajú znečistiť veľmi rýchlo. V tejto aktivite každý priložil ruku k dielu, aby sa naučil, že našu Zem dokážeme chrániť iba spoločne.

          • IHRA 2021

          • Dňa 21.apríla 2021 sa uskutočnila celoslovenská prehliadka počítačových hier žiakov v súťaži IHRA v projekte IT Akadémia, ktorú zastrešuje Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Gábor Papp (VII.A) prezentoval svoju hru "Bear Simulator", vyvíjanú v jazyku Scratch 3. David Dojčák a Boris Stano (VII.B) vyvíjali hru v jazyku SGP Baltík 3. Obe hry sa porote páčili, preto im udelila v tomto celoslovenskom kole dve 3. miesta. Gratulujeme!

          • Scratch cup - Python cup 2021

          • Naši programátori sa 21. apríla 2021 zúčastnili na programovacích súťažiach organizovaných Univerzitou Komenského v Bratislave. Žiaci programovali zaujímavé zadania v jazyku Scratch a Python, pričom využili tradičnú platformu CISCO WEBEX. Tešíme sa na vyhodnotenie. 

          • Farebné kamene

          • Aktivita FAREBNÉ KAMENE "pohltila" aj deti v ŠKD. Svoje kamene umyli, vysušili a pomaľovali obrázkom. Kreatívnu činnosť spojili s pohybom na čerstvom vzduchu počas prechádzky a porozmiestňovali farebné drobné dielka na rôzne miesta pri Levickom hrade.  

          • Oznam k zápisu do 1. ročníka

          •  

            Oznamujeme Vám, že na základe VZN mesta Levice č. 98 sa zápis 6-ročných detí, narodených od 1.9.2014 do 31.8.2015, do 1. ročníka ZŠ v školskom roku 2021/2022 uskutoční prezenčne za predpokladu, že to epidemiologická situácia umožní v dňoch 23. apríla 2021 (piatok) od 14:00 hod do 18:00 hod. a 24. apríla 2021 (sobota) od 8:00 hod. do 12:00 hod. V prípade pretrvávajúcich nepriaznivých podmienok v súvislosti s ochorením COVID-19 sa zápis uskutoční elektronickou formou. Elektronický formulár: https://2zs.edupage.org/register/

          • UPOZORNENIE K VZDELÁVANIU OD 19.4.2021

          • Vážení  rodičia a zákonní zástupcovia!

            Oznamujeme Vám, že od 19.4.2021 sa obnovuje prezenčná forma výučby pre žiakov 8. a 9. ročníka. Podmienkou vstupu žiaka do budovy školy je čestné prehlásenie rodiča alebo zákonného zástupcu žiaka, negatívny test žiaka a jedného z rodičov alebo zo zákonných zástupcov žiaka (prehlasenie_IIstupen_19042021.docxprehlasenie_IIstupen_19042021.pdf), ktorého vyplnenie preferujeme v elektronickej forme cez platformu EDUPAGE. Počas prvého týždňa bude výchovno-vzdelávacia činnosť zameraná na adaptáciu žiakov s aktivitami a podpornými prvkami pre postupný návrat k bežnému prezenčnému vyučovaniu podľa platného rozvrhu zverejneného na webovej stránke školy. Žiaci sú prihlásení na obed, v prípade neprítomnosti žiaka je potrebné ho z obedu odhlásiť. Žiaci 5. – 7. ročníka pokračujú v dištančnom vzdelávaní. Žiaci 1. - 4. ročníka pokračujú v prezenčnej forme vzdelávania podľa platného rozvrhu so zavedenými pravidlami (prehlasenie_ziak_08032021.pdf)Prevádzka ZŠ bude od 7:00 do 16:00 hod. Nakoľko škola so súhlasom zriaďovateľa neuvažuje o žiadnej možnosti pravidelného testovania žiakov vo vlastných priestoroch, odporúčame využiť víkendovú možnosť testovania v MOM v Leviciach (https://www.levice.sk/?id_menu=0&module_action__175716__id_ci=332058#m_175716).​​

          • POZVÁNKA NA ONLINE RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia, pozývame Vás na triedne konzultačné rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční online dňa 20. apríla 2021 (utorok) v čase od 15:30 hod. do 17:00 hod. v aplikácii CISCO WEBEX. Link na online miestnosti Vám v pošte cez stránku EDUPAGE a na portáli www.bezkriedy.sk poskytnú triedni učitelia a vyučujúci v jednotlivých triedach.  

          • Okresné kolo BiO kat.E – získali sme dvakrát 3. miesto

          • Počas mimoriadnej situácie prebieha nielen vyučovanie, ale aj olympiády a súťaže zastrešované organizáciou Iuventa. Touto formou prebehlo dňa 8. 4. 2021 aj okresné kolo Biologickej olympiády v kat. E, na ktorej sa zúčastnili aj naši žiaci. V odbornosti BOTANIKA nás reprezentoval David Dojčák (VII.B), ktorý sa  s úspešnosťou 93 % umiestnil na 3. mieste. V odbornosti ZOOLÓGIA si zmerali sily Boris Stano (VII.B) a Laura Cícerová (VI.A). Borisa Stana od 2. miesta delila strata len 0,5 bodu, s úspešnosťou 90,5 % sa umiestnil taktiež na 3.mieste, Laura Cícerová získala 79 % úspešnosť a obsadila pekné 6. miesto. Aj napriek tomu, že do krajského kola tento rok nepostupujeme, naši žiaci patria v týchto odbornostiach medzi najlepších v okrese. GRATULUJEME a úprimne sa tešíme z týchto úspechov. 

          • Spätná väzba je pre nás dôležitá

          • Žiaci VIII.A triedy sa na predmete slovenský jazyk a literatúra zamysleli nad dôležitými otázkami, súvisiacimi s dištančným vzdelávaním a online odpovedali na otázky o spokojnosti/nespokojnosti so svojou prípravou počas dištančného vzdelávania a zároveň zhodnotili svoj výkon. Takáto spätná väzba pomáha učiteľovi meniť a zlepšovať použité postupy, ale predovšetkým sa vedomostne posúvajú žiaci, ktorí sa učia samostatnosti a nesú väčšiu mieru zodpovednosti za svoju prácu. Využitá bola nová aplikácia Mentimeter ako jeden z krokov k digitalizácii vyučovacieho procesu. Deviataci z IX.B spojili spätnú väzbu o učive alebo aj predmetoch so svojimi záujmami z domáceho prostredia. 

          • IQ olympiáda online

          • Dňa 13.4.2021 sa online konalo školské kolo IQ olympiády, ktorá je určená pre žiakov 5. - 9. ročníka. Táto súťaž nepreverovala naučené vedomosti, ale predovšetkým schopnosť logicky uvažovať. S logickými úlohami sa "popasovalo" sedem žiakov. 

          • UPOZORNENIE K VZDELÁVANIU OD 12.4.2021

          • Vážení  rodičia a zákonní zástupcovia!

            Oznamujeme Vám, že od 12.4.2021 bude naďalej prebiehať prezenčná forma výučby pre žiakov 1. - 4. ročníka. Podmienkou vstupu žiaka do budovy školy je čestné prehlásenie rodiča alebo zákonného zástupcu žiaka a negatívny test jedného z rodičov alebo zo zákonných zástupcov žiaka (prehlasenie_ziak_08032021.pdf). Vyučovanie bude prebiehať podľa platného rozvrhu zverejneného na platforme EDUPAGE. Žiaci sú prihlásení na obed, v prípade neprítomnosti žiaka je potrebné ho z obedu odhlásiť. Prevádzka ZŠ bude od 7:00 do 16:00 hod. Žiaci 5. – 9. ročníka pokračujú v dištančnom vzdelávaní.

          • LIVESTREAM - DOD 2021

          • Ak ste sa nestíhli pripojiť na naše online vysielanie, máte možnosť si pozrieť záznam livestream-u na školskom YouTube kanáli.