• Druhý deň letnej prázdninovej ŠKD v obci Čajkov

          • Navštívili sme obec Čajkov. Prvotný plán bol turistický. Chceli sme absolvovať Čajkovskie bralie, no počasie nám neprialo. Náhradou bola prehliadka ľudového domu, ktorý nám otvoril pán Jaroslav Macek. Deti zaujala bohatá zbierka, ktorá dokumentuje život ľudí v minulosti, ich odievanie a stolovanie. Krátkou prechádzkou sme sa presunuli na Moni ranč, kde sa deti mohli dotknúť zvierat, pohladkať kone, zajace...nevedeli sa od nich odtrhnúť. Poslednou zástavkou bola vychádzka na Deberču, kde nám rodič násho žiaka pán Vladimír Ďuriška ukázal základy horolezeckých úponov a deti si ich aj vyskúšali. Krásny deň bol rýchlo za nami.  

          • Prvý deň letnej prázdninovej ŠKD - kanisterapia

          • Deti sa dnes veľa dozvedeli o terapii, založenej na priaznivom pôsobení psa pri liečení niektorých telesných a duševných ochorení a pri rehabilitácii. Pani Kveta Neveriová predviedla deťom prácu kanisterapeuta so psom Barborou. Deti si užívali momenty ukážok náročnej a zodpovednej práce so psom. 

          • Ochrana života a zdravia

          • Počas uplynulých dní, strávených v škole, stíhli žiaci absolvovať účelové cvičenie v prírode, zamerané na ochranu života a zdravia.

          • Rozlúčka našich deviatakov

          • Milí naši deviataci, dnešným dňom ste ukončili štúdium v základnej škole. Opúšťate školské lavice a každý z vás ide svojou cestou. Čaká vás štúdium na iných školách či príprava na zamestnanie. Lúčime sa teda s vami a v mene všetkých vašich učiteľov vám prajeme veľa šťastia. Dúfame, že na roky strávené v našej škole budete mať príjemné spomienky. 

          • IT FITNESS TEST 2020

          • Naši žiaci sa v rámci predmetu informatika zapojili do IT FITNESS TESTU 2020, aby si overili zručnosti ovládania rôznych informačných systémov. Mnohí žiaci získali certifikáty za úspešné vyriešenie náročných úloh z oblasti IT - internet, bezpečnosť, kancelárske nástroje a algoritmizácia. Úspešným riešiteľom gratulujeme!

          • Detská Univerzita Komenského (DUK) bude tento rok online a bezplatná

          • Milí žiaci, tento rok počas prázdnin si môžete rozšíriť svoje vedomosti na 18. ročníku Detskej Univerzity Komenského, ktorá bude celá online a počtom uchádzačov nebude nijako obmedzená. Organizátormi sú aj tento rok Univerzita Komenského v Bratislave, Divadlo Aréna a odborný garant online formy štúdia, spoločnosť Datalan. Študovať môže každý žiak a prednášky so zaujímavými profesormi môžete sledovať z domu, od babky či kdekoľvek z prázdnin. Stačí len pripojenie na internet. Detská Univerzita Komenského 2020 live online bude prebiehať počas letných mesiacov júl a august. Hlavný program tvorí 9 zaujímavých prednášok, ktoré budú môcť registrovaní žiaci sledovať z pohodlia svojho domova naživo online na stránke www.duk.sk. Podmienkou získania absolventského diplomu je nielen live sledovanie videoprednášok, ale aj absolvovanie skúšobných online testov, ktoré pre deti pripravila spoločnosť DATALAN a nájdete ich na www.dukonline.sk. Detskú Univerzitu Komenského 2020 live online, ktorá sa začne v stredu, 1. júla 2020 o 11.00 hod., otvorí svojou prednáškou minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Mgr. Branislav Gröhling. Záujemcovia o štúdium na DUK 2020 live online sa môžu registrovať na stránke www.duk.sk až do 19. júla 2020. Štúdium DUK 2020 live online je bezplatné a počet študentov nie je obmedzený. Podmienkou je prístup na internet a vek študenta od 9 do 14 rokov.

            Okrem diplomov, ktoré získajú úspešní študenti, sú pripravené aj rôzne zaujímavé darčeky. Napríklad prvých 340 prihlásených študentov bude mať možnosť získať ako darček tričko a rúško s logom DUK 2020.

            Na prednáškach sa napríklad dozviete, prečo vznikajú pandémie a čo sú vírusy, prečo by sme nemali koronavírus podceňovať, prečo potrebujeme učiteľov, keď máme YouTube a Google, prečo ľudia veria hoaxom o vírusoch, prečo potrebujeme imunitu, prečo by mali zostať ľudské práva nedotknuteľné a ďalšie.

             

          • Školské kolo programovacej súťaže BALTIE 2020

          • Výber žiakov sa po návrate do školských lavíc zúčastnil programovacej súťaže v jazyku Baltík. V kategórii A (2. -⁠ 3. ročník) sa na 1. mieste umiestnil Matúš Selieni (III.A), na 2. mieste Adam Martiško (III.A) a
            na 3. mieste Peter Čísar (II.C). V kategórii B (4. -⁠ 6. ročník) sa na 1. mieste umiestnil David Dojčák (VI.B), na 2. mieste Gábor Papp (VI.A) a na 3. mieste Lukáš Šabík (VI.B). V kategórii C (7. -⁠ 9. ročník) sa na 1. mieste umiestnil Patrik Šabík (IX.B), na 2. mieste Noemi Sasaiová (IX.B) a na 3. mieste Matej Havran (VII.B). Gratulujeme našim žiakom, ktorí sa v septembri zúčastnia krajského kola. 

          • ROBOPROGRAMOVANIE

          • V rámci programu e-⁠Školy pre budúcnosť Nadácie Orange sa realizuje projekt ROBOPROGRAMOVANIE. Vzhľadom na mimoriadnu situáciu bol plán projektu upravený. Starší žiaci, ktorí mali rovesníckym vzdelávaním učiť mladších žiakov programovať LEGO MINDSTORM EV3, si pripravili vzdelávacie videá, pomocou ktorých ostatní žiaci skladajú a programujú. Dňa 23. 6. 2020 sa realizovala záverečná fáza a programovací deň, kedy s využitím videa žiaci skladali rôzne modely a súčasne ich blokovo programovali. Medzičasom prebehla aj výtvarná časť projektu a žiaci rôznymi technikami tvorili roboty v podmienkach školy. Ich fotografie sú v albume. Pomocou tohto projektu sa abstraktné programovanie prenieslo do reality a poskladané roboty vykonávali zadané príkazy. Podstránka projektu: https://2zs.edupage.org/petervarga/?eqa=dGV4dD10ZWFjaGVycy8yNDkwNTgmc3VicGFnZT0z

          • Dopravná výchova

          • Realizáciu učebnej činnosti dopravnej výchovy každoročne žiaci 1. - 4.ročníka ukončia dopravným dňom, v rámci ktorého si zopakujú a doplnia získané poznatky v teoretických a praktických činnostiach.

          • Uvoľnenie opatrení od 22. 6. 2020

          • Nástup žiakov 6. - 9. ročníka

            Na základe ďalšieho rozšírenia výnimiek Úradu verejného zdravotníctva SR a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu sa môžu žiaci 6. - 9. ročníka vrátiť späť do tried od 22. 6. 2020 bez obmedzenia počtu žiakov v skupine. Pri nástupe žiaka do školy je povinnosťou zákonného zástupcu žiaka informovať triedneho učiteľa, a v prípade záujmu o stravovanie nahlásiť žiaka aj u vedúcej školskej jedálne e-mailom: jedalen@2zslv.sk alebo telefonicky: 036 6336 630 najneskôr do 19.6.2020. 

            Zároveň je nevyhnutné pri nástupe žiaka odovdzať vyhlásenie zákonného zástupcu žiaka, že dieťa neprejavuje príznaky akútneho ochorenia (vyhlasenie_zak_zastupca.pdf, vyhlasenie_zak_zastupcu.docx).

            Ak žiak nenastúpi do školy 22.6.2020, jeho najbližší nástup je možný až od 29.6.2020 za rovnakých podmienok.

          • Prázdninová ŠKD

          • Milí rodičia, oznamujeme Vám, že od 1. 7. do 3. 7. 2020 bude v prevádzke letný školský klub detí, do ktorého môžete prihlásiť svoje dieťa prostredníctvom priloženej prihlášky, ktorú po stiahnutí, vyplnení a podpísaní odovzdáte na sekretariáte školy najneskôr do 22. 6. 2020. Prihláška: (INF_SKD_letna.docx, INF_SKD_letna.pdf). 

          • Uvoľnenie opatrení

          • Na základe rozšírenia výnimiek Úradu verejného zdravotníctva SR a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu sa môžu žiaci 1. - 5. ročníka vrátiť do tried bez obmedzenia počtu žiakov v skupine. V prípade, že zákonný zástupca uvažuje o nástupe svojho dieťaťa od 15. 6. 2020 do školy, jeho povinnosťou je nahlásiť túto informáciu triednemu učiteľovi a vedúcej školskej jedálne, v prípade záujmu o stravovanie (jedalen@2zslv.sk, 036 6336 630) .  Zároveň je nevyhnutné pri nástupe, ak žiak nastupuje prvýkrát od 15. 6. 2020, odovdzať vyhlásenie zákonného zástupcu žiaka, že dieťa neprejavuje príznaky akútneho ochorenia (vyhlasenie_zak_zastupca.pdf, vyhlasenie_zak_zastupcu.docx).

          • Matematický klokan

          • Od 8. júna do 12. júna 2020 prebieha ONLINE SÚŤAŽ MATEMATICKÝ KLOKAN pre prihlásených žiakov podľa harmonogramu pripojenia pre jednotlivé kategórie. V deň súťaže sa žiaci môžu pripojiť v ľubovoľnom čase od 8:00 hod. do 19:00 hod. a riešiť súťažné zadania, pri ktorých im prajeme veľa šťastia!